Във Варна ще се проведе Ученически европейски съвет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 06.03.2018
1543
Под патронажа на евродепутата Емил Радев във Варна ще се проведе първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет. В инициативата ще вземат участие 28 варненски ученици, избрани след конкурс за есе, посветен на Бялата книга за бъдещето на Европа. Тя ще бъде и във фокуса на самата симулация, в рамките на която учениците ще влязат в ролята на държавните и правителствените ръководители на страните - членки на ЕС, като отстояват позиции и вземат стратегически решения. Целта е, пресъздавайки заседанията на органа, който определя цялостната политическа насока и приоритетите на ЕС, младежите да обогатят знанията си за Европа и да развият уменията си за преговори и за екипна работа.

Симулацията "Ученически Европейски съвет 2018" се организира от сдружение "БЕТА България" и Model European Union Sofia, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия у нас и варненската Първа езикова гимназия, която е домакин на инициативата.

Евродепутатът Емил Радев ще открие събитието, което ще състои от 9 ч. на 10 март в учителската стая на Първа езикова гимназия.

Над 60 ученици заявиха желание да участват в инициативата, като се включиха в обявения конкурс за есе. От тях в съответствие с модела на работа на Европейския съвет бяха избрани 28 младежи. Всички останали са поканени да наблюдават симулацията, която ще се проведе под напътствията на професионален екип, определен от организаторите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).