Във Варна ще се проведе най-големият тиймбилдинг в България с благотворителна кауза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 07.06.2018
2320
На 17 юни във Варна ще се проведе най-големият тиймбилдинг в България с благотворителна кауза – BUSINESS RUN.

BUSINESS RUN e бягане за отбори от фирми с благотворителна цел, като всеки път каузата е различна и избрана според градът-домакин на събитието. Тази година 30% от таксата за участие на всички варненски компании ще отиде за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения, част от организацията  "Спина бифида и хидроцефалия-България“ със седалище гр. Варна, обединяваща семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия от цялата страна. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и  изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

Междуфирмената надпревара се провежда от 5 години в Бизнес Парк София, от 2 години в Пловдив и за първи път във Варна, като през 2017г. в нея взеха участие над 1200 души от 150 от най-големите фирми в България, a сумата, дарена за благотворителност надмина 15 000лв.

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма ще се включат отбори от по 4 човека, всеки от които ще пробяга разстояние от 4 км преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата започва точно в 10:00ч. на 17 юни, като за първото варненско бягане организаторите са подготвили и изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България – Булярд.

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Спортен клуб Бегач - нестопанско сдружение в обществена полза, чиято цел вече 6 години е насърчаване на бягането и кардио спортовете, както и развиване на масовата и спортна култура и аматьорския спорт в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).