Във Варна ще се проведе второто състезание по медиация за ученици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:57 / 18.10.2019
972
Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 Октомври 2019 г.

Събитието се организира от Институт "Итера“ и Камара на медиаторите в България.

Част е от проекта "Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията", който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция "Превенции“.

Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация.

Състезанието се провежда за втори път в България. В него ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 Октомври 2019 г., като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт "Итера“- www.itera.bg.

Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души.

Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13. 11. 2019 г. от 10.00 ч.

В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в Първото в България състезание по медиация за ученици.

Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие.

Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България.

Проектът на Институт "Итера“- Академия Миротворци беше избран сред 12 проекта от общо 136 и екипът ни вече е част от Акселераторa на ПРОМЯНАТА- Reach for Change- Bulgaria.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).