Във Варна стартира конференция “Бизнес иновации за чиста природа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:57 / 20.04.2016
686
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Черноморски Енергиен Клъстер в партньорство с АБЧО, Община Варна и Технически Университет - Варна организират двудневна конференция на енергийна тематика "Зелено предприемачество и зелен бизнес за чиста околна среда".

Официалният старт на конференцията е на 21.04 от 13,30 ч. в конферентна зала "Галерия" Графити, с участието на лектори и модератори от Норвегия, Италия и Великобритания. 

Целта на международното събитие е да се предостави възможност за среща на местните власти, бизнес и научни среди с европейски политици и експерти, да се обсъди бъдещия растеж на сектора и бъдещи бизнес стратегии. В програмата на конференцията са заложени теми, които да презентират текущата енергийната ситуация в България, съответно национални цели за ЕЕ и ВЕИ, националната програма за ЕЕ на много-фамилни жилищни сгради, либерализиране на пазара, зелени обществени поръчки за зелен бизнес, добри практики и съвременните тенденции в развитието на електро-енергийната система и научните изследвания в областта. 

Двудневната конференция ще продължи със Start-up weekend (23-24 април).
Като част от международното събитие на 21 април 2016 г., преди официалния старт на конференцията (от 10.30ч в ТУ-Варна), ще се проведе открита лекция на тема "Иновативни технически решения за развитие на интелигентни градове - добри практики от Норвегия". Лектор ще бъде г-н Hans Jacob MYDSKE, дългогодишен експерт и ръководител на норвежката енергийна консултантска фирма. Лекцията е напълно безплатна за студенти и преподаватели от ТУ - Варна, като официалния език е английски.

Конференцията и съпътстващите събития се организират в рамките на проект "BANCAGE: България и Норвегия - клъстери в подкрепа на зеленото предприемачество", реализиран с финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежкия Финансов Механизъм 2009-2014 в рамките на Програмна област БГ 10 - "Иновации в зелената индустрия". Проектът се изпълнява от Черноморски Енергиен Клъстер в партньорство с норвежки енергиен клъстер и енергийна консултантска компания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).