Във Варна стартира онлайн кампания "Безопасен интернет"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:22 / 08.02.2021
931
Онлайн кампания по повод 9-ти февруари - Международен ден за безопасен интернет, ще се проведе в социалните мрежи и във варненските гимназии с разкрити училищни прeвантивни клубове. Тази година тя ще прочете под мотото "А кой е отсреща?“, а организатор на събитието е дирекция "Превенции“ към Община Варна, в партньорство с Националния център по безопасен интернет и фондация "Иноватор“. 

Цел на кампанията е да информира младите хора и техните родители за опасностите в интернет и как да се предпазим от тях, като се акцентира върху теми, свързани с кражби или злонамерени опити за придобиване на лични данни. Те ще могат да гледат образователно видео "Рисковете в интернет“, предоставено от фондация "Иноватор“, публикувано на страницата на кампанията. Ще се проведе и онлайн лекция по темата в Google Meet от 11:00 часа, с продължителност 40 минути. Учениците-доброволци и техните връстници ще участват в онлайн игра, в която посредством разшифроване на цифрови кодове, ще получават допълнителна информация по актуалните за кампанията теми. Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан и от доброволците чрез онлайн сесии в Shkolo.bg и Microsoft Teams. 

Събитията са отворени и достъпни в страниците на дирекция "Превенции“ в социалните мрежи: https://www.facebook.com/events/429431495153866/ и https://www.instagram.com/p/CK6ZRHbFC4M/?igshid=ve01wv5i7xp5&fbclid=IwAR3ABgWXRMF7fdoO7mNoDZub8TKC9imYrhcCxobNYORP82W9dcCQ_RZvI_E

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).