Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна учредиха "Младежка асоциация по политически науки"
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 18.09.2017Коментари (0)1352
©
Студенти, докторанти и млади политолози от цяла България учредиха "Младежка асоциация по политически науки" във Варна. В срещата, взеха участие представители на "Студентски клуб на политолога" към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Сдружение "Его Политико" и "Студентска асоциация за изследване на международните отношения" към Университета за национално и световно стопанство, "Работилница по феноменология на политика "ARS" към Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", студенти от Варненския свободнен университет "Черноризец Храбър", Нов Български университет и Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и младежи от цялата страна, получили образование в областта на политическите науки.

Организацията си поставя за цел да работи за развитие на младите хора и активното им участие в обществения живот. Асоциацията си поставя за задача да предоставя безпристрастни анализи на обществото и да осъществява проучвания.

За председател на Асоциацията бе избран варненският политолог Сергей Петров. Той е бивш възпитаник на Великотърновския и Варненския свободен университет. В момента е експерт "Младежки политики и партньорства" към Сдружение "Варна - Европейска младежка столица". Зам.-председатели на организацията са Христина Димитрова - председател на студентски клуб ЕгоПолитико и Саркис Саркасян - млад политолог, получил образованието си в сферата на политическите науки във Великотърновския университет.

Според думите на председателя на сдружението - Сергей Петров - новосформираната младежка политологична асоциация е с отворени врати както към младите хората, така и към структурен диалог със сходни регионални, национални и международни организации, в това число и всички отговорни фактори, които имат въздействие към българските младежките политики.

"Ние даваме един чудесен пример. В избраното ръководство на асоциацията има представители с противоположни политически възгледи. Въпреки това, всички са осъзнали, че като хора могат да преценят какви политически ценности да възприемат, но като експерти, те трябва да бъдат безпристрастни и обективни. Всички са изключително активни и мотивирани да работят. Наша е отговорността да повишим репутацията на политическите науки, да зададем нов тон и да прекратим порочната практика, в която академици от сферата на политическите науки натрапват партийните опорните точки и ги поднасят на обществото като експертен анализ. Заради подобни практики, понякога е срамно в България да се наречеш политолог" - добави още Сергей Петров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: