Във Варна започна инициатива за набиране на средства за болно 13-годишно момиче

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 25.10.2009
718
20 000 евро е сумата необходима, за да бъде продължено лечението на Ася Михайлова извън страната, съобщиха за радио „Фокус" - Варна родителите на детето. 13-годишната Ася е с диагноза Юинг Сарком - IV клинична степен, с установено метастатично ангажиране на белите дробове и медиастеналните лимфни възли. Сарком на Юинг е злокачестен костен тумор, който се среща във възрастта между 10 и 18г. Детето е преминало вече шестмесечен предоперативен курс на химиотерапия. След проведения химиотерапевтичен блок се наблюдава обратно развитие на белодробните метастази, което корелира с тенденцията за намаляване на размерите на първичния тумор. В момента Ася е насочена за определяне на възможностите за оперативно отстраняване на първичния тумор. След множество консултации, родителите на детето се насочват към Онкологична клиника в Турция, където ще бъде извършена операция и последваща лъчетерапия. Според специалисти, в 80% от случаите на Сарком на Юинг навременното и адекватно лечение дава пълно възстановяване и появата на рецидив е минимална.

Кампанията за набиране на необходимите средства започна от Варна и е инциирана от самите родители на Ася. Предстои да бъдат изпратени писма с молба за финансова помощ до състоятелни организации.

Дарения се приемат и в банкова сметка: IBAN BG 85 PRCB 9230 1430 9411 18 в евро.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).