Във Варна започва работа с 805 деца и ученици с различни говорни нарушения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 07.10.2016
1049
Логопедичния център във Варна започва работа с 805 деца и ученици с различни езиково-говорни нарушения. Това каза в интервю за "Фокус" Лиляна Лазарова, директор на институцията. "По-големият процент от тези деца са в предучилищна възраст. Най-много по презумпция са тези, с нарушено звукопроизношение - около 47%. С недоразвитие на речта са 32%, а около 2.35 са децата с нарушения в естествения темп и плавност на речта. Следват децата с нарушения в процесите - четене и писане, те са около 12%", обобщи данните Лазарова. Тя допълни, че има и раздел други, в който се включват множествени нарушения или на фона на заболявания. 

"На ресурсно подпомагане сме записали 61 деца, което в процентно съотношение съставлява около 6.7%. Това са децата, контингент на ресурсен център, но с езиково-говорни нарушения. Тъй като този център почти вече не съществува до края на годината и няма този ресурс, ги обхващаме ние, както бе и миналата година", обясни Лазарова. По думите й общата картина през тази година не се различава много от предходната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).