Във варненския затвор вкарват наркотици в запалки

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
14:45 / 09.04.2019
1743
37-годишният Бисер А. от днес е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд, който уважи искането на прокуратурата. Мъжът е установен като извършител на престъпление по член 354а, ал. 2, т. 4, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство било образувано, след като на 17 юни 2017 г. при проверка на пратки във варненския затвор от надзиратели се установило, че в пратката на лишения от свобода Л.К. са намерени две запалки с по пет пакетчета марихуана и таблетка амфетамин. Разследващите достигнали до  Бисер А. като извършител и той бил задържан за срок до 72 часа на 8 април тази година с постановление на Окръжната прокуратура във Варна с цел довеждането му в съда за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда, поискана от прокурора от делото.

Обвиняемият Бисер А. и лишеният от свобода Л.К. се запознали в затвора. 37-годишният Бисер излязъл от варненския затвор на 9 юли 2017 г. Свързал се с майката на Л.К. и в пратка, приготвена от нея, дал забранените вещества. Жената не знаела какво изпраща на сина й Бисер, който се представил пред нея с друго име.

Задържаният днес от съда обвиняем е осъждан многократно. Престъплението, в което го обвинява Окръжната прокуратура във Варна, е извършено при условията на опасен рецидив.  Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).