Във варненския зоопарк нямало болни животни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:58 / 08.09.2014
633
Към момента нямаме болни животни. Това заяви директорът на Зоопарка във Варна Иванка Стоянова. Тя посочи, че случващото се в Софийския и Старозагорския зоопарк е много неприятно.

"Надяваме се никога да нямаме техния проблем", каза Иванка Стоянова. Тя допълни, че все още не се знае каква е причината за смъртта на тези животни - дали от посетители или от храната.

"Ние нямаме връзка помежду си и не зареждаме с храна от едно и също място. "Вероятността едни и същи посетители да са направили нещо лошо на животните от двата зоопарка е също минимална. При нас може да има вероятност за подобен проблем, ако скоро сме разменяли някакви животни, но ние не сме разменяли животни със София и Стара Загора от повече от една година. За мен е странно как така, в два далече един от друг зоопаркове, по едно и също време ще умират еднакви животни. Ние сме общинско предприятие и всеки зоопарк в България си прави отделна обществена поръчка за доставка на храна за животните и едва ли една и съща фира ни зарежда", обясни Иванка Стоянова.

По отношение на качеството на доставяното сено за животните във Варна Иванка Стоянова беше категорична, че доставчикът има сертификат за произход на стоката.

"Държим, когато получаваме стока да е качествена, но ако в сеното или сламата има зараза ние няма как от пръв поглед да установим това нещо", посочи Стоянова.

Тя допълни, че за първите 7 месеца на тази година Варненския зоопарк е посетен от повече от 8 000 души повече в сравнение със същия период на 2013 година.

"По този начин ние наваксахме изоставането от пролетта, когато имахме спад в посещаемостта заради валежите и студеното време", каза още Иванка Стоянова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).