Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Възможност за ранно записване в Икономически университет – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 17.02.2015Коментари (0)2439
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Икономически университет - Варна е образователна институция, следваща европейската политика за конкурентоспособност на кадрите и успешна реализация на студентите. В отговор на нарастващите потребности в образователния сектор, заедно със съществуващите и вече утвърдени специалности, са разкрити и нови в направленията: "Икономика", "Администрация и управление", "Туризъм" и "Информатика и компютърни науки". През 2012 година е въведено обучение по специалност "Международен бизнес" с преподаване на английски език, а високият интерес предопределя и създаването през 2013 г. на специалност "Международен туризъм" с преподаване на руски език. През учебната 2015/2016 година ще се предлага и обучение по специалностите "Бизнес икономика" и " Бизнес предприемачество и иновации" с преподаване на английски език. Кандидат - студентите могат да избират между две форми на обучение - редовна и дистанционна.

От тази година в Икономически университет - Варна е въведена нова система за кандидатстудентски прием. Кандидатите могат да полагат електронни изпити по български език и литература, математика и география на България в специално оборудвани компютърни зали. Те могат да избират сами датата на явяване, посредством електронната система за кандидатстване. Изпитите се провеждат ежеседмично, като няма ограничение в броя положени електронни изпити. Резултатите от теста се получават веднага и се отпечатват върху уникален сертификат, който всеки кандидат - студент получава след приключване на теста. Сертификатът е валиден при кандидатстване в Икономически университет - Варна или други висши училища в Р. България. Успешно представилите се ученици, издържали кандидат-студентски електронен изпит с минимум Отличен 5.50, имат възможност да подадат документи за ранно записване, което ще се проведе в последната седмица на месец април. Информация за ранното записване ще откриете в сайта на университета: www.ue-varna.bg.

Новост в кандидатстудентската кампания на Икономически университет - Варна е партньорството със средните училища в подготовката и организацията на национални олимпиади в следните тематични области: математика, информатика, български език и литература, география на България, икономика, управление и предприемачество. Лауреатите на тези, както и други международни и национални олимпиади, също имат възможност за ранно кандидатстване и прием в Икономически университет - Варна. Класираните на първите три места на съответната олимпиада ползват преференции при кандидатстване и прием в университета. Класираните на първо място с постигнат резултат минимум 50% от максималния брой точки, се приемат в специалност по избор и се освобождават от семестриална такса за първата година от обучението, а класираните на второ и трето място ученици, са освободени от заплащане на семестриална такса за първия учебен семестър.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: