Възможност за ранно записване в Икономически университет – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 17.02.2015
2454
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Икономически университет - Варна е образователна институция, следваща европейската политика за конкурентоспособност на кадрите и успешна реализация на студентите. В отговор на нарастващите потребности в образователния сектор, заедно със съществуващите и вече утвърдени специалности, са разкрити и нови в направленията: "Икономика", "Администрация и управление", "Туризъм" и "Информатика и компютърни науки". През 2012 година е въведено обучение по специалност "Международен бизнес" с преподаване на английски език, а високият интерес предопределя и създаването през 2013 г. на специалност "Международен туризъм" с преподаване на руски език. През учебната 2015/2016 година ще се предлага и обучение по специалностите "Бизнес икономика" и " Бизнес предприемачество и иновации" с преподаване на английски език. Кандидат - студентите могат да избират между две форми на обучение - редовна и дистанционна.

От тази година в Икономически университет - Варна е въведена нова система за кандидатстудентски прием. Кандидатите могат да полагат електронни изпити по български език и литература, математика и география на България в специално оборудвани компютърни зали. Те могат да избират сами датата на явяване, посредством електронната система за кандидатстване. Изпитите се провеждат ежеседмично, като няма ограничение в броя положени електронни изпити. Резултатите от теста се получават веднага и се отпечатват върху уникален сертификат, който всеки кандидат - студент получава след приключване на теста. Сертификатът е валиден при кандидатстване в Икономически университет - Варна или други висши училища в Р. България. Успешно представилите се ученици, издържали кандидат-студентски електронен изпит с минимум Отличен 5.50, имат възможност да подадат документи за ранно записване, което ще се проведе в последната седмица на месец април. Информация за ранното записване ще откриете в сайта на университета: www.ue-varna.bg.

Новост в кандидатстудентската кампания на Икономически университет - Варна е партньорството със средните училища в подготовката и организацията на национални олимпиади в следните тематични области: математика, информатика, български език и литература, география на България, икономика, управление и предприемачество. Лауреатите на тези, както и други международни и национални олимпиади, също имат възможност за ранно кандидатстване и прием в Икономически университет - Варна. Класираните на първите три места на съответната олимпиада ползват преференции при кандидатстване и прием в университета. Класираните на първо място с постигнат резултат минимум 50% от максималния брой точки, се приемат в специалност по избор и се освобождават от семестриална такса за първата година от обучението, а класираните на второ и трето място ученици, са освободени от заплащане на семестриална такса за първия учебен семестър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...
Първи снимки от катастрофата с Кирил Петков край Варна - на място...
Кметът Благомир Коцев: Градската среда е в основата на развитието...
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).