Възпитаници на Хуманитарната гимназия с отличия в национален конкурс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 02.04.2018
2316
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Стоян Манчев от XII Б кл. и Георги Жечев от XI Д кл. на Средно училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" – Варна завоюваха две втори места в две възрастови групи на Националното ученическо състезание за разработване на философско есе, организирано от Философския факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий“, проведено през м. март 2018 г.

Във възрастовата група XII клас класиран бе Добрин Кескинов XII Г кл. – седмо място, а във възрастова група Х-ХI клас - Цветелина Костова ХI Д кл. – осмо място. Ръководител на всички участвали ученици е И. Маркова – учител по философия в училището.

На вниманието на кандидатите от цялата страна бяха предложени избрани теми, съобразени с възрастовите групи. Състезанието беше анонимно и имаше за цел да предостави форум за изява на талантливи ученици от X до XII клас.

Участниците ще получат награди, грамоти и ще имат възможност да представят есетата си на Юбилейната научна конференция на Философски факултет на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий“ през месец април тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).