Възпитаници на Спортното училище във Варна възродиха една позабравена традиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 28.03.2024
1369
Една позабравена традиция възродиха възпитаници на Спортното училище "Георги Бенковски“ във Варна. Тези дни те затвориха капсула на времето, в която попълниха със свои мечти, цели и предвиждания за бъдещето. Тя се затвори с надеждата, че след няколко години, когато завършат образователния си път, ще я отворят и ще се върнат към момента – обединил ги да начертаят и предрекат своето бъдеще.

Капсулата на времето бе част от нестандартен открит урок на тема "Как да успеем в България“, в който участие взеха учениците от 9-ти клас, с класен ръководител г-жа Антония Кичукова.

Пикът на модата на капсулите на времето бе през ХХ век. Хората мислят много за бъдещето - и си мечтаят как да общуват с него. Интересното е, че в различни страни си представят бъдещето различно.

Понякога дори хората събират различни предмети, които според тях ще им помогнат да запомнят по-добре своето настояще, и се опитват да ги запазят по някакъв начин. Например могат да ги сложат в кутия и да я заровят в земята. Или да ги затворят в нещо, което дълго време няма да бъде отваряно.

Една от най-старите капсули на времето е в Бостън - създадена е още през 1742 година. Представлява кух метален ветропоказател под формата на скакалец. Вътре има монети и книжа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).