Възпитаници на Търговската гимназия във Варна грабнаха награди в конкурса "Млад иноватор"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:53 / 24.02.2022
1639
Възпитаници на ВТГ "Г. Ст. Раковски" грабнаха отличия в национален конкурс, научи Varna24.bg от споделен коментар Жечка Георгиева, директор на престижното училище. 

За трета поредна година се проведе националният ученически конкурс “Млад иноватор". Мисията на конкурс е да провокира мисленето на младите хора в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем. 

Целта е да се даде възможност за по-нататъшна реализация на проектите, но и да отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото. 

Ученици от Търговската гимназия се представиха достойно с механизъм за генериране на енергия от движение на автомобили в градка среда, съобщи директорът на училището. 

Проектът търси решение на проблема свързан намаляването на въглеродния отпечатък, на устойчиви алтернативи за възобновяеми източници на енергия. Създаден на принципа на електромагнитната индукция, механизмът може да генерира, съхранява и пренася енергия, което да послужи за захранване на уличното осветлението. 

Признание за иновативно мислене и принос за разработване на зелените иновации на бъдещето получиха: Рая Атанасова, Пламена Роева и Йоана Граматикова от 9 б клас.

Този проект събра в едно физика и икономика. Осъществена бе междупредметна връзка, която даде възможност на учениците да приложат своите знания и умения в една научноизследователска среда, сподели във фейсбук Жечка Георгиева, като не пропусна да благодари на своите колеги Гергана Великова и Анита Михайлова, допринесли за успеха на учениците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).