Възраждат изложенията в Спортна зала през октомври

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 26.08.2016
1066
Първото издание на изложението "Варна ЕКСПО - строителство, екстериор, интериор" ще се състои от 14 до 16 октомври т. г. в Двореца на културата и спорта в града. Организатор на събитието е сдружението "Е-регион - Варна".

Основен партньор на "Варна ЕКСПО" е Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия.

"Това е второто вътрешно изложение в страната след "Стройко", в което агенцията ще е партньор на бизнеса, каза представителят й за Североизточния район Николай Петканов. Идеята ни е да направим така, че дори дружества с относително малък производствен потенциал да могат да стигнат до потенциалните си клиенти в страната, обясни той. До този момент дейността на Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия беше съсредоточена предимно в подпомагането на бизнеса за участие в международни изложения. Сега с "Варна ЕКСПО" ще поставим втори акцент в дейността си, подпомагайки установяването на междуфирмените отношения вътре в страната."

Помощта, която агенцията ще окаже на участниците в първото варненско изложение "Строителство, екстериор, интериор", ще се състои в покриването на част от разходите за наемането на изложбена площ.

"Ние ще покрием 30 лв. от разходите на изложителите за 1 кв.м площ. Така според тарифата, която е представил варненският Дворец на културата и спорта за участниците в изложението, ще остане да заплатят само 50 лв. на кв.м", обясни Николай Петканов.

Идеята на изложението, което ще бъде официално представено в средата на следващия месец, е то да привлича инвестиционни проекти, нови технологии и иновации.

"Нашата амбиция е да наложим "Варна ЕКСПО" като бизнес форум с широк периметър, в който да участват национални и международни компании от строителния бранш и сродни дейности", обясниха организаторите от "Е-регион - Варна".

Според разпространената предварителна информация за целите на изложението, продуктите и услуги, които ще бъдат представени в неговите рамки, трябва да обхващат целия спектър от дейности в строителството - от проучване, проектиране и инвестиране, през грубия строеж, довършителни дейности и обзавеждането, до най-дребните детайли от интериора, екстериора и ландшафта. Акцент в представянето ще бъдат нови технологии, екологични и енергоспестяващи решения за дома, офиса и хотела.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).