Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Възраждат магията на "Набуко“ във Варна
Автор: Пламена Николова 17:03 / 09.11.2020Коментари (0)1093
©
Под палката на Маестро Григор Паликаров, на 11 ноември 2020, от 19.00 часа на основна сцена на Опера-Варна, ще се възроди магията на "Набуко“ - операта, с чиято триумфална премиера през 1842 г. Джузепе Верди влиза в световната оперна съкровищница, за да остане там завинаги.

Драматизмът, динамиката и завладяващата мощ на музиката се развиват на фона на библейски събития, изпълнени с домогване до властта и коварство, но и с патоса за свобода на еврейския народ, опълчил се срещу вавилонския поробител. Сложните взаимоотношения в триъгълника Абигайл-Измаел-Фенена и раздвоеното съзнание на вавилонския цар Набуко – тиранин, богохулник, но и любящ баща, дават възможност на оперните певци да разгърнат с пълна сила своето вокално и артистично майсторство.  

Точно това предизвикателство в "Набуко“ е по мярката на блестящите солисти в състава на 11 ноември, всички със световна кариера: баритонът Венцеслав Анастасов в ролята на богоравния вавилонски владетел, оперната прима Габриела Георгиева в ролята на дръзката претендентка за трона Абигайл и басът Деян Вачков в ролята на водача на еврейския народ, достолепния жрец Закария.  

Варненската публика за пръв път ще чуе Абигайл на Габриела Георгиева, една от коронните роли в нейния репертоар. В Измаел, сина на царя на Йерусалим, ще се преобрази водещият тенор на Варненската опера Валерий Георгиев, Фенена ще бъде Михаела Берова, Абдало – Христо Ганевски, Великият жрец – Петър Петров, а Анна – Илина Михайлова.  

Отново ще заслужи аплодисменти и прочутият Хор на поробените евреи, превърнат от италианците в химн на тяхното национално освободително движение Ризорджименто. 

"Набуко“ на 11 ноември 2020 ще бъде, наред с казаното дотук, и едно много специално събитие за солистите, хора и оркестъра на Варненската опера. Всички те ще представят дългогодишната, знакова постановка в творчеството на Кузман Попов, с мисълта за големия творец и човек, напуснал неотдавна нашия свят. Главният режисьор на Варненската опера за пръв път няма да следи и направлява иззад кулисите случващото се на сцената с неговия "Набуко"...









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: