Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Възраждат облика на Стара Варна с паветата
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 07.12.2015Коментари (15)8182
Част от старите варненски улици с павета ще бъдат възродени, сподели за Varna24.bg главният архитект на общината Виктор Бузев. 

"Това е богатство, което ние ще изкопаем под асфалта там, където това е възможно във Варна. Вижте как е в Пловдив в Капана. Паветата са част от историята на града, която трябва да се покаже. Паветата са престиж. Асфалта е за бедните градове. Вижте на колко места в богатите държави в Европа настилката е с павета. За да реализираме тази идея обаче имаме нужда от подкрепата на обществеността, така че ще се допитаме и до варненци какво мислят", каза арх. Бузев.

Първата улица, която ще бъде възстановена с облика на стара Варна е "Преслав", където паветата ще бъдат напълно възстановени. Там в момента кипи ремонт, подменят се комуникациите, но старата настилка, където се е наложило тя да бъде изкъртена, е струпана отстрани и чака ред да бъде отново подредена. 

Повета дремят под асфалта по трасето от Стоматологията до главната и по ул. "Климент, каза още арх. Бузев. 

"Бавно и славно ще възродим аристократичният облик на морския град", допълни архитектът.

Паветата според него освен всичко друго ще са и естествена защита срещу скоростта на автомобилите, които ще се наложи да карат по-бавно и внимателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.12.2015 г.
0
 
 
маисторе , маисторе ....
Aнонимен
на 07.12.2015 г.
0
 
 
Да вземе да асфалтирате и ул.Мадара ли ко? Нищо, че е асфалта е за бедни. Тази улица никога не е виждала каквато и да е настилка.
+1
 
 
Като дават пример с Капана в Пловдив да не забравяме че става въпрос за улици които станаха пешеходни след поставянето на паветата. Иначе ефектът е много добър и обликът на квартала се промени, но не само заради паветата а заради липсата на коли. И не на последно място и златни кюлчета да се сложат, докато не спрат да събарят паметниците на културата и не се оправят фасадите на старите сгради, обликът на стара Варна няма да се върне.
+1
 
 
На времето пътната мрежа в цялата страна както и във всички градове улиците бяха застлани с паваж само дето вече ги няма онези старите майстори дето си оставяха сърцата в работата си а днешните "майстори" си оставят ръцете и след тях започват да се улягат улиците
-1
 
 
зада вазтановят старите калдарами трябват ни маистори като колио фи4ето да работят сас йелание и за слава рода сега гледат само дасе освоят парите за6тото дръги идеики 4акат ред
0
 
 
Остав и да ги наредят като хората...
-1
 
 
точно по български ще бъде изпълнена идеята ...сега ще дръпнат едни пари едни фирми и след година две пак ще се сменят паветата от други фирми ..или от същите ...тук става въпрос за пари, а не за камъни !!!
+2
 
 
Идеята е чудесна, стига обаче да бъде изпълнена като хората, а не по български!
-2
 
 
Абе тези съвсем полудяха, що за идиотщина, да вземем да махнем и паветата и да наредим старите калдаръмени пътища за да е по автентично !!! Вие накъде вървите към робовладелския строи ли, то и без друго вече сме роби сега искате официално да ни го натресете що за тъпаци могат да вземат такова решение!!! Да можем отново да си трошим ходовите части на автомобилите. Кмете кмете направи 3-4 булеварда сега искаш да ни припомняш като минем по улиците с павета какви са били пътищата преди да се ремонтират !!! А другото което го има, че няма кой да ги нареди тези павета като хората, ще започнат да стават дупки, хендеци и ще си трошим картерите и ходовата част на автомобилите, затова ли плащаме едни от най-скъпите данъци в България !!!! Кмете надявам се не сте забравили как си отиде Кирил Йорданов да не го последвате ???!!!!!
-1
 
 
Това шега ли е? Айде стига моля ви се. Асфалта бил за бедните. Че сме бедни е вярно, но не заради това искам асфалт, а за да се возя комфортно в колата, да чувам музиката и да не ми падат пломбите... Ами щом ще връщаме паветата, трябва да върнем и каруците и да спираме да караме коли.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: