Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
¬зеха вилата на 95-годишната баба  остадинка от ¬арна
јвтор: ≈кип Varna24.bg 09:14 / 11.12.2018 оментари (13)20773
© 24 часа
У„овек тр€бва да н€ма душа и сърце." “ова каза със сълзи на очи пред съди€-изпълнител€ и нови€ собственик на вилата във ¬арна, в ко€то живее, 95-годишната художничка баба  остадинка, пише "24 часа".

¬ понеделник сутринта бе предвидено той да влезе във владение, макар и принудително. ћъжът обаче про€ви благородство и се съгласи да изчака до ср€да, когато фамили€та ще може да се нанесе в апартамент под наем за 300 лв.

ƒо продажбата се стигна, след като старицата и многолюдното ѝ семейство се оказаха в невъзможност да плаща ипотеката за вилата в местността ƒобрева чешма край ¬арна, ко€то се води на внука ѝ, пише 24 часа. ƒосега възрастната художничка помагаше за плащането. 3600 души във фейсбук станаха нейни последователи и редовно купуваха картините ѝ.

Уѕрез 2006 г. взехме заем от 60 000 евро от банка , за да купим тази вила. ƒосега сме изплатили половината. ѕрез 2014 г. обаче банката фалира и ние не знаехме, че тр€бва да продължим да плащаме на синдиците", об€сни –ум€на  ротова, дъщер€та на художничката. ¬ къщата живе€т баба  остадинка, –ум€на, 76-годишни€т ѝ мъж ѕетър, дъщер€ ѝ и внукът ѝ. –азгърнатата площ е 152 кв. метра, те са били продадени на търг за 33 хил. евро, об€сни съди€изпълнител€т Ћюба “одорова.

У¬ложил съм 40 хил. лева за изолаци€, но н€ма кой да ми ги признае. ќстав€м подобрени€та на нови€ собственик", за€ви зет€т ѕетър. “ой показва нови€ договор за наем за 300 лева на двустаен апартамент, който обаче още не е свободен. —лед преговори стана €сно, че купувачът ще помогне с транспорт, за да може фамили€та да се изнесе.  ротови имат богата и тъжна истори€ със заеми. “е са плащали редовно ипотеката си от 370 евро на месец, докато са имали две книжарници, а синът им е държал компютърна зала.†

’удожничката, ко€то продава картини по 45 лева във фейсбук, вече н€ма ищах да рисува. “€ сама признава, че не ѝ спори с четката, както преди. ѕродължава обаче да продава в групата Уƒа помогнем на баба  остадинка" в мрежата. “€ бе създадена, когато старицата започна да продава на тротоара. “ворбите ѝ напомн€т руски€ художниик Ўишкин. ѕризнава, че ги прерисува, като маха н€кои от елементите, които не ѝ харесват, и добав€ други. ¬ новите услови€ баба  остадинка ще продължава да бъде финансова надежда за фамили€та. ƒано хората ни помогнат, над€ва се –ум€на.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.12.2018 г.
0
 
 
«начи внукът на въпросната баба, г-н ’уйчо ’уйчев първо е решил да се прави на баровец с гол€м кредит. ѕосле решил да се направи и на тарикат и да не го връша. “е не били знаели... ƒа бе, те не зна€т, че тази банка има и вложители, които ще си търс€т парите раздадени по кредити. —игурно въобще и писма не са получавали от синдиците. ¬ един хубав ден ей така разбрали, че ще ти гон€т и много се изненадали ! ћеждувременно г-н ’уйчев заради големи€ си акъл изгубил още един имот (информаци€та за това € има в други статии) и компютърната си зала, понеже му конфискували техниката заради нелегален софтуер. јз си спомн€м, че такива зали почнаха да ги затвар€т още през кра€ на 90-те години, още когато и кабеларките още масово пускаха пиратски канали. Ќезнайно защо г-н ’уйчев е пренебрегнал този факт. ћожело е примерно вместо компютри с нелицензирана операционна система просто да купи едни плейстейшъни и е щ€л да е чист отвс€къде.  акво е станало с книжарниците не знам, но сега са изнаглели дотам, че да искат и общинско жилище, което естествено им е отказано, заради това че са владели имоти и са профукали сума ти пари. » сега въпросни€т господин вместо да си признае, че е пълен идиот е сам е виновен за всичко, той е тръгнал да се крие зад картините на баба си ! „овек не тр€бвало да има сърце и душа да им вземе вилата ! ћоите извинени€, но ние всички имаме баби и д€довци, но те не се шир€т на по 150 кв.м, а заради такива безумни кредитополучатели цените хвръкнаха до небесата и хора като мен все още н€мат собствено жилище. «начи, дайте да простим дълговете на г-н ’уйчев и да му оставим вилата, понеже така е човешко, пък ние будалите които сме без кредити да си живеем под наем. јз пък ви казвам - хей мърши, марш на улицата, където ви е м€стото ! јко ще живейте в контейнерите за смет и нека ви кълват враните.
Aнонимен
на 12.12.2018 г.
0
 
 
ѕроблемът тук е че са теглили 60 хил€ди, а вилата е продадена за 30. јко беше опродадена за колкото е купена- сега поне н€маше да са на улицата напълно.
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
0
 
 
“о √оспод бавел, но не забрав€л. ’а познайте то€ частник с книжарниците, колко души е извадил за да има 30 000 евро да върне и 40 000 за ремонт да даде. “ова са едни 100 000 лева, ако ги разделим на 12 години по 12 месеца, не са 12 години, защото дело, изпълнително дело, съди€ изпълнител и търг са едни 3-5 години време ама да ги броим 10 да речем. јко сложим ток, вода храна, дрехи, транспорт и излиза, че бабата живее с едни 3000-4000 на месец. » все пак е решила да си спести 30 000 евра.
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
-1
 
 
”тре ша пукне, нема да и требе вила рЯШБрЯШБрЯШБ
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
+1
 
 
—ъс тези 40 ’ил.евро (уж ремонт),можеше да си погаси част от заема,без да реве за простотии сега.
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
+1
 
 
Ќе е при€тната истори€та на хората но защо трима работещи не са върнали заема или да го изплащат поне аз сам върнах сто и двайсет хол€ди плюс тва и сам си издържал семейството не са прави че реват
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
+1
 
 
» какво сега? ƒа съжал€ваме внука, че теглил 60 бона в евро?  аква връзка има "бедната" баба  остадинка?
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
+1
 
 
» каво толкова шокиращо? “еглим 60000 евра, връщаме 30000 и после си мислим, че другите 30000 са бонус и н€ма да ги връщаме, защото станало нещо с банката. ≈х, толкова се чувства човек велик, когато си пов€рва, че е прецакал системата... јма т€- системата е създадена от тарикати, за да не е прецакана....
Aнонимен
на 11.12.2018 г.
+1
 
 
“еглищ кредит с ипотека за 60 000 евро. »зплащаш половината става нещо и Ѕјћ продават ти имота за 33 000 евро и си аут.  ой в сърцето, кой в главата, кой в краката и вечна му памет на длъжника.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
¬ойната в —ири€
«астрел€ха хазартен бос в —лънчев бр€г
ћестни избори 2019
ѕърви€т учебен ден
»нтегриран градски транспорт на ¬арна
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: