Вземат имане за 1,3 млн. лева от Весо Полицая

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:11 / 21.01.2016
2040
Бившият командос от Варна Веселин Жеков-Весо Полицая, ще остане без имущество за близо 1,3 млн. лв. Става въпрос за апартамент и дворно място в центъра на Варна, както и за пари от продажба на имоти и автомобили.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е спечелила дело срещу него. Жеков е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС). Висшите магистрати обаче не допуснали жалбата му и така решението влязло в сила, съобщава вестник "24 часа".

Процедурата срещу Жеков започнава по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, който вече е отменен. Причината е дело срещу Жеков. През 2009 г. той сключи споразумение с прокуратурата, като се призна за виновен за участие във въоръжена организирана престъпна група за разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на жени, действала между 1996 и 2008 г.

Жеков бе свидетел срещу бившия общински съветник в морската столица и президент на ФК "Спартак" (Варна) Иван Славков, който бе осъден на 10 г. затвор от съда в Бургас като ръководител на група за проституция и дрога. Делото е във ВКС, но той още не се е произнесъл. За разлика от Славков Весо Полицая се споразумя с прокуратурата за присъда от 2 години и 4 месеца. През юли м. г. Жеков бе арестуван с още 4-ма по дело за организирана престъпна група за рекет на проститутки във Варна. След ареста на бандата на Черния Роди това бе втори удар на спецпрокуратурата във Варна.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).