Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Wizz Аir спира полетите между София и Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 04.09.2018Коментари (5)5663
©
Нискобюджетната компания "Уизер" (Wizz Аir) преустановява полетите между София и Варна от 27 октомври.

"Уизер" лети по линията София - Варна до 2010 г., след което прекрати полетите, за да ги възстанови отново през март 2017 г.

"Ние непрекъснато следим заетостта на маршрутите си и ако е необходимо, разпределяме определени капацитети по други, по-популярни линии", гласи отговорът, който от компанията дадоха на въпроса каква е причината за прекратяването на летателната им програма от София до Северното Черноморие.

Макар, че информацията за прекратяването на полетите дойде изненадващо, от варненското летище отговориха, че "още през юли т.г. "Уизер" публично са комуникирали, че оптимизират графика си за София и Варна през зимния сезон". Пак тогава от нискобюджетния авиопревозвач са информирали концесионера на Летище Варна, че временно, отново за зимния сезон, ще бъдат преустановени полетите от Варна до Милано Бергамо и Тел Авив. Тези полети ще бъдат изпълнявани само през лято.

До момента "Уизер" обслужваше линията София – Варна с един полет дневно и така отиване и връщане в един и същ ден беше невъзможно, но при купуване на двупосочен билет с ранна резервация цената на полета започваше от 70 лв. (по 34.99 лв. в едната посока). На тази цена могат да бъдат купени в момента и билетите за последните полети на авиокомпанията в края на октомври.

При липсата на бърза пътна връзка между София и Варна, амортизирания и бавен жп транспорт и седемчасовото пътуване с автобус, макар и на цена от около 50 лв. в двете посоки, полетите на "Уизер" бяха без алтернатива като съотношение цена, качество и скорост на придвижването. От края на октомври обаче те спират, а към момента идея за възобновяването им за следващия летен сезон няма.

Според отговора на въпроси, които "Дневник" изпрати до "Уизер", "обичайната практика на авиокомпанията е автоматично да информира всички засегнати пътници чрез персонализиран имейл за настъпилите промени и техните възможности". Така, въпреки, че официално съобщение за прекратяване на полетите и до този момент не е публикувано на официалната страница на компанията в интернет, пътниците с резервации, засегнати от промяната, са уведомени, че имат три възможности. Те са да изберат алтернативен полет от графика на "Уизер", да им бъде изцяло възстановена платената сума или да получат 120% от първоначалната платената тарифа в своя WIZZ акаунт, които ще използват за бъдещи резервации.

Освен "Уизер" между София и Варна в момента с три полета дневно лети и националният превозвач "България ер" - дружество от групата "Химимпорт". Цените, които авиокомпанията предлага през сайта си за пътуване през последната седмица на октомври, започват от 56 лв. при включен само един ръчен багаж. Същите цени "България ер" запазва и за месеците ноември и декември, когато вече ще е без конкуренция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.09.2018 г.
-1
 
 
Некоректни са, имат редовни закъснения, в повечето случаи билетите им излизат по- скъпи от на други авиокомпании. Логично е да им намалеят пътниците, при положение че туристите и пътникопотока на летището се увеличава. Значи само те имат някакъв проблем, за да не ги избират хората.
Aнонимен
на 04.09.2018 г.
0
 
 
Няй-търсената и предпочитана авиокомпания. Оттеглянето и е странно и най-вероятно след натиск от местните мутри. Та кой би предпочел Бг Еър? кацат на едно и също летище, полета е 30 минути, а и освен, че излиза по-евтино, най-важното е, че не пълниш гушата на мафията.
Aнонимен
на 04.09.2018 г.
+2
 
 
Спряха да ги предпочитат хората, с толкова скрити такси! Неприятно е да си привлечен от ниски цени а накрая сметката да излезе друга.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Природни стихии
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: