Як бой между празнуващи групи във Варна, след години дойде правосъдието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:34 / 27.06.2018
3832
Районeн съд – Варна осъди двама младежи, причинили телесни повреди по хулигански подбуди на четирима души.

На 28-год. В.В. съдът наложи наказание "пробация“. В продължение на 1 година и 6 месеца той следва да изпълнява двете задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Другият подсъдим – 27-год. С.А., беше осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години и половина.

Инцидентът възникнал около полунощ на 9 срещу 10 януари 2015 год. в квартал "Левски“. Вечерта един от пострадалите празнувал с приятели рождения си ден в ресторант, след което част от гостите се отправили към близък бар, където компанията щяла да продължи празненството. Пътят за придвижване към заведението минавал през тунел под жилищен блок. Именно там възникнало спречкване с двамата подсъдими, които били част от друга празнуваща в бара компания. Стигнало се до сбиване, намеса на още хора от двете групи, нанасяне на удари от подсъдимите, поотделно и в съучастие, на общо 4 лица.

В резултат на нанесения побой по хулигански подбуди един от пострадалите получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с изкривяване на преградата и затруднено носно дишане, обуславящо постоянно разстройство на здравето. Останалите трима потърпевши получили леки телесни повреди с различни травматични увреждания, обусловили временно разстройство на здравето.

Подсъдимите младежи бяха осъдени поотделно и солидарно да заплатят на четиримата граждански ищци по делото обезщетения в различен  размер за причинените им неимуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).