Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Янко Станев: Грижата за ближния победи потребителското общество
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 08.05.2020Коментари (0)2725
© Днес+
Серията от икономически мерки, които бяха приети от Общинския съвет във Варна по предложение на кмета, никога нямаше да се вземат при други условия. Те са тежки за бюджета, но не могат да се хвърлят на улицата предприятия като "Градски транспорт", "Ученическо и столово хранене" и общинските фирми и предприятия, които не работят и където са изчерпани отпуските. Това заяви в интервю за Дарик зам.-председателят на Общинският съвет д-р Янко Станев.

Масово съкращаване не би трябвало да има, тъй като това би увеличило безработицата и икономическата проекция на самата криза, смята д-р Станев. Той добави, че допълнителни мерки тези дни предстои да бъдат взети за подпомагане на общинското здравеопазване.

Добрата медицина на Варна и управленските решения на местно ниво са допринесли за това в морската столица да няма много заразени с новия коронавирус, смята той.

"Грижата за ближния победи потребителското общество. Сегашната криза показа, че хората са важни. В тази криза победиха ценностите. Стотици хиляди хора в България и хиляди хора във Варна спазваха всички мерки заради грижата за ближния", изтъкна д-р Янко Станев. По думите му висока степен на отговорност са показали и от етническите малцинства в морската столица.  

Изчисляването на тежестта на икономическата криза в момента може да се измери единствено с ДДС, тъй като той е единственият, който не подлежи на никакви рестрикции и никакво отлагане. Ако може да бъде изчислен ДДС в момента, това ще бъде приблизителният спад в икономиката на страната в момента. Същото важи и за Варна, според зам.-председателя на Общинският съвет. Той се обяви против намалявяне на ДДС за туристическия бранш.

Общинският съвет няма да работи в условия,  в които да може да "събаря" мерки.   "Точно в криза трябва всички да са обединени. Да спрат дребнотемията и шмекерлъците. Ние всички не сме ангели, но сега е криза", отбеляза общинарят.

Станев изрази мнение, че е по-добре Община Варна да изтегли кредит, за да покрие загубите от кризата, вместо бюджетът да бъде актуализиран.

"Справедливостта към всички хора ще бъде водещ фактор. Ако имаме несправедливост, хората ще го почувстват веднага и тогава ще бъдат страшни последствията за политическата система", смята общинският съветник от СДС, който се занимава с политика вече над 30 години.



Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: