Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Янко Станев: Някой ден и ДПС ще ме реабилитира
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 04.04.2013Коментари (0)1989
© Varna24.bg
Кандидатът за депутат от листата на ДПС Йордан Цонев няма да влезе в следващото Народното събрание, ако играта на 12 май бъде честна. Това прогнозира в предаването "Зала Пленарна" на Дарик Варна общинският съветник д-р Янко Станев, който беше изключен от партията на Ахмед Доган. По думите му варненци ще упражнят протестен вот срещу Цонев, тъй като той нищо не е направил за града.

Общинският съветник сподели, че СДС го е реабилитирал и разкри, че бившият председател на Демократическата партия Валентин Цветков ще е водач на листата на сините във Варна. "Някой ден и ДПС ще ме реабилитира. Резултатите, които постигнах, никой няма да може да ги повтори", сигурен е д-р Станев.

Според него на предсрочните парламентарни избори ГЕРБ ще спечелят 6 мандата, БСП - 3-4. "Атака" може да има трима депутати, а останалите формации, които минат 4% бариера - по един. Общинският съветник прогнозира също всички леви партии във Варна да вземат най-много 30-40%.

Попитан за кого ще работи на парламентарните избори, Станев отговори: "Нямаме нито една програма. Не сме привърженици на четенето на програми, но в случая искам да видя психологическата нагласа на тези, които ще ходят в парламента и как ще направят това, което протестите искаха - реформата. Ако няма да има реформа в българското общество, ще гласувам в дясно. Ако червените предложат промени, няма да отида до урните".

Д-р Станев е на мнение, че протестите ще изиграят своята роля в града, но не в желаната от него степен. Според него очевидни са опитите на политически формации да яхнат народното недоволство.

"В т.нар. Отворен обществен съвет например виждаме Александър Борисов, който е "наци". До него са Пламен Савов от БСП и Димитър Коларов, член на контролно-ревизионната комисия на ДПС. Срещу тях са бившият депутат на "Атака" Станчо Тодоров, секретарката на Веселин Марешки Виктория Енева и др. Тези хора не могат да водят Варна към сполучливи реформи", коментира Станев.

Според него "двамата Весовци - Марешки и Данов", всичките неуспели кандидат-кметове, са в основата на политическите интриги във Варна. "Накрая ще взема да се кандидатирам и аз за кмет и да участвам в тази бъркалка", каза на шега Станев. Той сподели, че огромният плакат, който виси от пощата и на който е и неговият лик, не му прави впечатление. "Плакатите на Марешки са признак на безсилие", категоричен е съветникът с 23-годишен опит в политиката.

Станев е на мнение, че ако Общинският съвет се разпусне, разликата в политическата конфигурация в новия местен парламент ще е 10-15 до 20%. Вероятно БСП ще вкарат двама общински съветници повече, а ГЕРБ - двама по-малко. Партията на Миглена Кунева също ще има свои представители, смята местният депутат.

Според него поддържането на финансовата стабилност и реализацията на социалната програма трябва да бъдат сред приоритетите на Общинския съвет през следващите месеци. "Протестите за мен са положителни, но във финансовата сфера те ще изиграят лоша роля. На 22 април Муудис трябва да ни направи оценка, но голяма част от оценката е политическата ситуация в града. Ние се надявахме да увеличим с един пункт оценката си по кредитния рейтинг, което означава автоматически да получим по-добри условия при сключването на договорите със Световната и с Европейската банка. Ако няма положителна промяна в оценката, това няма как се случи", коментира д-р Станев.

Той добави, че едно от решенията, които местният парламент трябва да вземе, е за изграждане на завод за преработка на бяла и черна техника и на гуми. "По този начин ще затворим целия цикъл на екологията във Варна. Тогава вече въздухът ни ще се промени с 6-8 пункта. Той струва 20 и няколко милиона, които Европейската комисия може да ни отпусне", каза в заключение д-р Янко Станев.




Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: