Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ясен е маршрутът на новото автобусно трасе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 16.06.2015Коментари (1)1418
© Varna24.bg
Снимка: архив
Изпълнителите на Високоскоростното автобусно трасе (BRT коридор), в рамките на проекта за Интегриран градски транспорт на Варна, вече са определили маршрута му. Това обяви Биляна Якова, ръководител на проекта на обща стойност 114 млн. лв., който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). 

Според Якова е избран вариант, при който трасето тръгва от бул. "Константин Фружин", минава през булевардите "Трети март", "Янош Хуняди", "Вл. Варненчик", "Мария Луиза", "Осми Приморски полк", "В. Левски", ул. "В. Пападополу" и завършва в терминал "Бриз".

Общата дължина на участъка е 14,6 км. Вече приключиха дейностите по бул. "Мария Луиза" и част от "Осми Приморски полк", които местната власт реши да асфалтира преди началото на туристическия сезон.
В избрания маршрут попада 5-километровият бул. "Вл. Варненчик", който бе изцяло преасфалтиран през 2013 г. с над 5 млн. лв. от републиканския бюджет. Общата стойност на BRT коридора е 30,8 млн. лв., но към момента Якова не може да каже дали от тази сума ще се приспаднат вече похарчените за преасфалтиране преди 2 години пари.

"Очакваме одобрението на трасето от управляващия орган и не зная дали ще имат някакви забележки. Мога да кажа със сигурност, че няма да има дублиране на дейности", каза ръководителят на проекта. Якова допълни, че по бул. "Вл. Варненчик" ще има някакви строително-монтажни работи, тъй като при предходния ремонт не са правени тротоари и спирки. При реконструкцията на булеварда през 2013 г. не беше подменяна подземна инфраструктура, но това не е предвидено и по европроекта.
В началото на юни община Варна получи удължаване на срока на проекта. Според анекса към договора всички компоненти трябва да са приключили до 30 ноември, а до края на декември той трябва да бъде отчетен пред управляващия орган.
Единствената част от мегапроекта, която още не е възложена, е ремонтът на производствената база на общинското дружество "Градски транспорт".
Според Якова до края на юни трябва да се обяви обществена поръчка и за това.


Източник: в. „Труд“








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И какъв е този "високоскоростно автобусно трасе" което ще минава по вече съществуващи улици без те да бъдат разширени с по още едно платно,кое му е скоростното.....:D :D :D :D :D
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: