Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ясни са номинациите за награда "Варна“ в сферата на науката и висшето образование
Автор: Пламена Николова 10:52 / 05.05.2020Коментари (0)2030
©
Трима изтъкнати професори и четири научни колектива са номинирани за награда "Варна“ за 2020 г. в сферата на науката и висшето образование. Техните имена бяха одобрени от експертна комисия, оглавявана от председателя на ПК "Наука и образование“ доц. Антоанета Цветкова.

Награда “Варна" се присъжда ежегодно по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Връчва се на преподаватели, учени, научни колективи от висшите училища и научно-изследователските институти на територията на община Варна за значими постижения в научната и преподавателската им дейност.

Номинирани за награда “Варна" тази година са:

I. ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Няма номинации

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА:  Научен колектив с ръководител капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, в партньорство с международен колектив с координатор SOLENT UNIVERSITY, гр. Саутхемптън, Великобритания – за научния труд "Образователен проект по програма Еразъм +, трансфер на иновации“. Предложение от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров“.

II. ПРИРОДНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. д-р Радослав Радев, д.м. – за цялостен принос в научно-изследователска, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването. Предложениe от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Екипът по донорство и трансплантации към УМБАЛ "Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов д.м. – за изключителни заслуги в развитието на донорството и трансплантациите и постигане на водеща позиция по реализирани донорски ситуации в България. Предложениe от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна.

III. ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – за създаване на учебен модул "Криминалистика“ и единствената в страната комплексна магистърска програма по "Съдебна експертиза“ и за издадената му книга "Обща теория на криминалистиката“. Предложение от ВСУ "Черноризец Храбър“.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Научен колектив с ръководители доц. д-р Красимир Недялков и Владимир Бронфенбренер – за проект "Черноморска академия за сигурност“. Предложение от ВСУ "Черноризец Храбър“.

IV. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев – за научно-изследователски труд "Inductors and transformers for power electronics“. Предложение от Технически университет – Варна.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Научен колектив с ръководители доц. д-р Галина Момчева и доц. д-р Стоян Павлов – за проект на ВСУ "Черноризец Храбър“ и Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ за създаване и развитие на научно-изследователска междууниверситетска екосистема по анализ на биомедицински изображения BioMed Varna. Предложение от ВСУ "Черноризец Храбър“ и Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: