Ясни са съставът и председателите на комисиите към местния парламент

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:00 / 05.12.2019
1874
Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните, временните и специализираните комисии.

Председател на комисията "Финанси и бюджет“ ще бъде адв. Бранимир Балачев, а на "Собственост и стопанство“ остава Юлияна Боева. Председателските места си запазват също д-р Лидия Маринова и д-р Николай Георгиев , съответно в комисиите по "Социални дейности и жилищна политика“ и "Европейски въпроси и международно сътрудничество“.

Доц. Антоанета Цветкова през този мандат ще поеме ресора наука и образование. Начело на комисията по здравеопазване ще е  проф. Анелия Клисарова.

Председател на комисията "Архитектура и градоустройство“ ще бъде Щериана Иванова, а на "Благоустройство и комунални дейности“ – Христо Атанасов.

Местният парламент реши  комисията "Туризъм, търговия и рекламна дейност“ да се ръководи от Мартин Андонов. Начело на ПК "Култура и духовно развитие“ застава Димитър Чутурков.

За председател на комисията по транспорт беше избран Венцислав Сивов, на "Обществен ред и сигурност“ – Румен Иванов, а на "Младежки дейности и спорт“ – Генадий Атанасов.

Станислав Иванов ще оглави ВрК "Опазване и възпроизводство на околната среда“, а Людмила Колева-Маринова - "Изработване проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация".

Председател на ВрК "Структури и общинска администрация“ остава Милена Димова. Петко Бойновски също ще продължи да ръководи комисията по приватизация и следприватизационен контрол. Неговият съименник Петко Петков застава начело на Наблюдателната комисия.

За правната комисия и комисията за противодействие на корупцията не бяха избрани председатели и членове, тъй като липсваха достатъчно желаещи да се включат в тях. Този въпрос ще бъде решен на следващото заседание на Общинския съвет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).