Youth Street Varna – Positive подарява на Варна фолклорна магия на 2 май

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:56 / 29.04.2022
1361
Втората от поредицата инициативи на единственото по рода си младежко информационно издание Youth Street Varna –"Младежка зона за позитивни послания и проекти“ ще подари фолклорна магия на Варна на 2 май.

Този път младежка енергия ще залее пространството около входа на Морската градина на Варна, където ще бъде дадена сцена за най-талантливите варненски млади изпълнители, възпитаници на музикални педагози и хореографи, предаващи святия завет на българското и родното и възпитаващи в патриотизъм своите ученици.

Целта на събитието е да накара Варна да се усмихне, да зарази с цветно и позитивно настроение жителите и гостите на морската столица, които ще се насладят на емоционалния подарък, който Youth Street Varna и неговите партньори ще подарят на всички, за да ги зарадват. 

Вдъхновен от пролетта, Youth Street Varna – Positive – ЦВЕТНО МИ Е! носи посланието, че цветните емоции са светоусещане, а българският фолклор е зареден с позитивна магия и е самобитното ни лице пред света. 

"Бъдете с нас на 2 май на входа на Морската градина. Стартираме в 11 часа, за да ви заразим с добро настроение, гарантирано от това, че на едно място ще бъде събрана толкова силна и светла енергия, с която ще ни заредят участниците в нашето позитивно приключение. Събитието има и благотворителен характер. По време на концерта ще имате възможност да дарите средства за лечението на 13-годишната Теодора Боянова и за братчета, загубили скоро своя баща при трудова злополука", призовават организаторите.

Водещ на Youth Street Varna – Positive – ЦВЕТНО МИ Е! ще бъде невероятната Бриана Петрова, носителка на титлите "Малка Мис Свят“ - 2019 г. и "Малка Мис Планета“- 2020 г. , възпитаник на вокалния педагог Мила Маврова с над 110 златни медала и много Гранд При награди от цял свят - с пеене, танци и пиано.

Бри е участвала в няколко филма и в най-мащабната продукция на Държавна опера Варна – мюзикъла "Цар Лъв“, както и в телевизионния формат  – "БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ“, където предизвика истински фурор.  

Youth Street Varna – Positive – ЦВЕТНО МИ Е! се осъществява със съдействието на Дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна и подкрепата на Фрапорт Туин Стар – Летище Варна, Пристанище Варна, фирма "Планекс Холдинг“, Завод за безалкохолни напитки БРИЗ ВАРНА, Еко Той, Призма.

Повече за участниците може да видите ТУК:

https://www.facebook.com/youthstreetvarna

https://www.facebook.com/events/509586184037467

Програма –2 май 2022 г.

Входа на Морската градина:

Youth Street Varna – Positive – ЦВЕТНО МИ Е!

Да подарим празник на Варна!

11.00 – Откриване

 

11.05 -Гайдарски оркестър при Национално училище по изкуствата "Добри Христов"- Варна с ръководител Алексей Енчев

11.10 - Група по народни танци към Клуб по танци “СТАР ДЕНС" с ръководители Радост Енчева и Красимир Панчев

11.20 – ДТШ "Пламъче" с художествен ръководител Кирилка Петрова

11.35 – Възпитаници от паралелка с профил "Музика" към СУ за ХНИ "К. Преславски" с преподавател Росица Малчева, учител по народно пеене и солист на ансамбъл "Фолклорни ритми"

12.00 – Възпитаници на вокалния педагог Кичка Христова -

Детска фолклорна студия 'Неранза" при НЧ "Елин Пелин1977" - Варна, солисти на Детска фолклорна група "Тракийски слънца" при Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" - Варна и солисти на Детска фолклорна група "Галенчета" при НЧ "Васил Левски- Галата1927"- Варна

12.45 – Детски танцов състав "Чародейци" при Танцова школа "Колеви" с ръководител Георги Колев

12.55 – Възпитаници на ДВШ "Весели Щурчета“ с ръководител Радослава Димова

13. 10 - ДФТШ "Тракийче“ с художествен ръководител Тодор Тодоров

13.30 – Ученици от НУИ "Добри Христов“  и ученици от Школа по народно пеене "Фолклорна магия“ Варна с вокален педагог Павлинка Тодорова

14.10 - Tанцов Състав "Дивни танци" с художествен ръководител Диана Добрева

14.35 –Детски народен хор и солисти към СУ за ХНИ " Константин Преславски " гр.Варна с вокален педагог Петя Драгнева

15.10 - Възпитаници на Никола Георгиев - професионален гайдар и преподавател, основател на Гайдарска школа "Тракия" гр. Аксаково

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).