Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Юбилейна международна научна конференция предстои в ИУ-Варна
Автор: Пламена Николова 10:25 / 07.05.2020Коментари (0)1662
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Юбилейната международна научна конференция на тема: "Икономическа наука, образование и реална икономика: Развитие и взаимодействия в дигиталната епоха" предстои в ИУ-Варна.

Научният форум е част от програмата за отбелязване на 100 години от създаването на Икономически университет – Варна – първото висше икономическо училище в България и второто висше училище в страната. От своето основаване през 1920 г. Икономически университет – Варна е не само първи и водещ център за обучение по икономика у нас, но в него се създава и развива научна школа в областта на икономическата теория. През едновековното си съществуване университетът е подготвил над 155 000 специалисти, успешно реализирани в страната и чужбина. Днес в него се обучават над 8 000 бакалаври, магистри, докторанти от 52 страни по 27 бакалавърски, 29 магистърски и 16 докторски програми.

Зачитането на духовната традиция позволява на университета да преоткрива правилния път на развитие, което е заложено в неговия девиз "С академични традиции в бъдещето" . Мисията на най-старото икономическо висше училище е да бъде водеща образователна и научна институция. С цел подпомагане развитието на науката през 2015 г. в Икономически университет – Варна е създаден Научноизследователски институт за осъществяване на изследователска работа в приоритетните за университета научни направления. Институтът обединява дейността на 6 научноизследователски центрове, чиито приходи от изследователска дейност непрекъснато нарастват.

Комерсиализацията на новите технологии, иновациите и резултатите от научните изследвания  е пресечната точка на действията на университета и  бизнес партньорите, която издига на ново равнище връзката "образование – наука – бизнес". Днес Икономически университет – Варна се развива като предприемачески и социално отговорен университет с активна изследователска дейност, създаващ значима научна продукция с реален принос за обществото.

Големият брой научни доклади – 250, и общият брой на участниците, учени, изследователи, преподаватели, докторанти, студенти, представители на бизнеса и различни институции – 340, от които 28 чуждестранни, е доказателство за огромния интерес към юбилейната научна конференция, както и за изградената широка изследователска партньорска мрежа далеч извън пределите на страната. Икономически университет – Варна има сключени договори с 300 чуждестранни висши училища, член е на много международни асоциации и партньорски мрежи.

Пленарни доклади на конференцията ще изнесат: проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна, "QUO VADIS, ОБРАЗОВАНИЕ?", проф. д-р Даниела Бобева – Институт за икономически изследвания при БАН, "КАКВО ПЕЧЕЛИМ И КАКВО ГУБИМ ОТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ ЕВРОЗОНАТА", Пламен Русев – един от успешните алумни на ИУ – Варна, изпълнителен председател на Webit Foundation и член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria, "БЪЛГАРИЯ – ПЛОЩАДКА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ГЛОБАЛНИ ИНИЦИАТИВИ".

Начало на пресконференцията – 9.30 ч. Желаещите да участват в нея могат да последват посочения линк към Google meet https://meet.google.com/gna-ngis-nex, който ще бъде активен 10 минути преди началото. За по-лесно ползване на връзката можете да копирате линка и да го поставите в браузера Google Chrome, след което да натиснете клавиша Enter.

Подробната програма на конференцията ще намерите в сайта на ИУ – Варна: https://ue-varna.bg/bg/news/yubileyna-mezhdunarodna-nauchna-konferentsia/369?fbclid=IwAR2GQH4lCY_o0JE7KTWpEaBjKiPyg84dZqF06PWbDP-vMx788lQqy9Ke_9U









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: