Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Юбилейният "ART STARS-Звезди на изкуството": Взрив от емоции за участници, публика и организатори
Автор: Пламена Николова 08:47 / 10.09.2019Коментари (0)2714
С неповторими емоции, вдъхновение и много награди завърши Петият юбилеен Международен музикален конкурс  "ART STARS-Звезди на изкуството". Тазгодишното издание на престижната музикална надпревара бележи своето най-високо равнище по отношение на рекордния брой участници, над 250, и високото ниво на музикална подготовка на изпълнителите. 

"Много повече брилянтни изпълнители имаше тази година, таланти с изявени качества от все повече градове на страната и чужбина. Огромен интерес имахме от вокални школи от цялата страна най-вече в категория поп пеене, където участваха над 40 вокални школи. В категория "Оперно пеене“ участваха изпълнители от Музикалната академия, както и възпитаници от всички музикални училища, а това е много сериозен напредък. Изобилие имаше не само от качествени изпълнители, но и от награди. Сред тях много покани за участия към най-добрите изпълнители в международни конкурси в много държави по света. Раздадени бяха много предметни и парични награди. Два от гала концертите, в категория поп пеене и фолклор, се проведоха в Младежки дом Варна. Служителите там споделиха, че такова шоу не са виждали. Взрив от емоции беше за участници, публика и организатори. Препълнени зали и бурни овации...Чувствам се изключително удовлетворена от това издание на конкурса. Определено очакваме много положителни изненади и за предстоящото шесто издание догодина. Всички, които станаха част от конкурсът "ART STARS-Звезди на изкуството" бяха доволни и въодушевени. Поласкана съм и от коментара на родителите, че това е най-обективният конкурс“, сподели музикалният педагог Мила Маврова, създател и директор на "ART STARS-Звезди на изкуството" . 

В последния конкурсен ден варненката Весела Янева грабна голямата награда в категория “Класическо пеене" в рамките на пети “Арт старс" 2019! Талантливата певица получи и художествена картина и много други награди. 

"Тази година участниците в тази категория бяха по-малко, но с много силни представители. Особено впечатли носителката на първа награда Елена Мишинова от София. Наградите бяха много. Даниела Димова - председател на журито награди четирима участника за участие в Оперна гала на сцената на Варненска опера. Проф. Иванка Нинова предостави своите награди за участие в концерт с оркестър в град Видин като председател на сдружение “ Опера за България". Другия член на журито италианката Роберта Матели даде своите парични награди на 6 участника за изпълнение на музика от италиански композитори", разкри г-жа Маврова.  

Припомняме, че в категория "Фолклор“ Гран при получиха Дара Ибришимова от Бургас, Ралица Генчева от Варна и Теодора Славова от Варна. 63 участника си разделиха първи, втори и трети награди. Специалните награди бяха също много - професионален микрофон, изработване на видеоклип, картини, покани за конкурси в Италия, Гърция, Турция и други.

Журито в категория "Фолклор" бе с председател Саша Стоева – старши експерт РЕКИЦ "Читалища“ – Варна, и членове:  Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Павлинка Тодорова – вокален педагог, Радослав Иванов –хореограф, главен художествен ръководител на "Ансамбъла на МВР – Варна“ и председател на Областно дружество на хореографите във Варна.

В категория "Поп пеене“ журито в състав Хайгашод Агасян - председател и членове - Нелко Коларов и Славин Славчев присъдиха Гран при на Александър Петров от Добрич и Гран при джуниър на Жаклин Костадинова от Бургас. За участие във втори етап от националната селекция за български участници в престижния конкурс “ Славянски базар" във Витебск бяха класирани Жаклин Костадинова от Бургас и Никол Петковска от Пловдив. Първите награди бяха 10, вторите -13, третите -10. Имаше много специални награди, покани за участие в международни конкурси в чужбина. Свои награди раздаде и Детското жури.

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация "Звезди на изкуството" с председател Мила Маврова и Inner Wheel България, представлявано от Нели Братоева. В организационния комитет на конкурса влиза и мукиланият педагог Петър Мавров.

Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд "Култура“ , Община Аксаково,“ Обществен дарителски фонд за Варна“, Солвей Соди –Девня , "Магазини 300“. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми като Асоциация "Булгарика“, Музикална къща "Factor", Shiho -import-export, рекламна агенция Protema  и др. Те предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

Varna24.bg е медиен партньор на събитието. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: