Юбилейният Startup Weekend Varna събира над 100 ентуасиасти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 04.05.2018
1625
В края на месец май Техническият университет (ТУ) във Варна ще събере над 100 startup предприемачи и ентусиасти в рамките на 10-то юбилейно издание на Startup Weekend Varna'2018.

В рамките на почти три дни всеки един от участниците ще има както възможността да претвори иновативната си идея в бизнес и безценната възможност да получи обратна връзка от дългогодишни професионалисти, така и да представи идеята си пред активни инвеститори и да се присъедини към активна предприемаческа общност.

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят в това издание на Startup Weekend Varna. Приемливи са всички сфери - mobile, health, food, education, fintech и всички онези области на бизнеса, за които и организаторите от клуб "Предприемачество и иновации" към ТУ може да не са се досетили.

Бъдещите предприемачи ще бъдат насочвани и подпомагани от доказани имена в бизнеса като програмистът Юлиан Сапунджиев, Галина Момчева от ВСУ "Черноризец Храбър", digital екпертът Иво Илиев, Ксения Виноградова - една от малкото дами управител на startup с опит в croudfunding финансирането, Мартин Попов от Interactive Share.

Преценката за най-добре реализирана бизнес идея ще е на Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракосто от Pub Galaxy - част от мрежата на Endeavor, и Юлиян Бориславово от хостинг компанията ICN.

Как?

За да се включите в предизвикателството се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, готовност за малко сън, добър екип - който може да сформирате и на място, и билет.

Билетите са налични от страницата на събитието.  За студенти и учащи цените са промоционални.

Кога?

От 25 до 27 май 2017 г.

Къде:

Технически университет Варна, ул "Студентска" 1, Варна

За Startup Weekend?

Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Всяка година в различни точки на света се организират няколко десетки startup weekend-а, които формират международна startup общност.

Всяко едно събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).