Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ёрист: –одителите ще плащат за разходките на децата в ћорската и по площадките
јвтор: ѕламена Ќиколова 10:41 / 30.03.2020 оментари (2)3953
© Varna24.bg
–одителите нос€т отговорност, ако децата им нарушавт издадените забрани за разходки в ћорската градина, паркове, детски и спортни площадки и зони за отдих. “ова коментира за Varna24.bg†председател€т на ¬арненската адвокатска колеги€  алина ћилославова.

ќтносно издадените вече множество актове за административно нарушение на варненци, спипани да нарушават забраната в ћорската градина и не само там, юристът коментира следното:

"Ѕи следвало тези актове се обжалват по общи€ ред - пред началника на съответното ведомство, пред районни€ съд и като последна инстанци€ - пред административни€. Ќезнанието не извин€ва никого, като се има предвид, че беше дадена широка гласност на наложените мерки и забрани.

Ѕи следвало след издаване на тези актове за административни нарушени€ да бъдат издадени наказателни постановлени€, което подлежи на обжалване пред съответни€ районен съд в 7-дневен срок от връчване на наказателното постановление, а впоследствие, ако то бъде потвърдено, подлежи на обжалване пред јдминистративен съд като последна инстанци€.

«а действи€та на непълнолетните лица по закон отговорност нос€т техните родители, особено сега, когато сме в извънредно положение. “ака са разписани мерките, че при положение, че децата не са на училище, затворени са всички места за техните социални контакти, за извънкласно†обучение и спортни занимани€, би следвало по логиката на правителството и с оглед целите на тези мерки по време на извънредното положение, тези деца да не са на улицата.

Ќие не можем тотално да ги ограничим, пон€кога се налага и те да изл€зат, но спазвайки определените предписани€ на правилата за дистанци€, съответните обезопасителни мерки, както и разпоредбите да не са в ћорската градина, в други паркове, зони за отдих и спортни площадки. јко се спазват тези правила, не би следвало да бъдат санкционирани.

јко има такива деца, които са установени в ћорската градина, без родители, има значение и това на каква†възраст са. «ащото по отношение на деца под 14-годишна възраст н€ма как на т€х да им бъде издаден акт за установ€ване на административно нарушение, тъй като те не попадат по санкциите на закона. Ќо могат да бъдат санкционирани техните родители.

ўо се отнас€ до това дали преминаването или престо€ в паркове и детски площадки е нарушение, има места, където, за да се стигне до хранителен магазин или аптека, се преминава именно през зона за отдих, детска или спортна площадка. ƒетските площадки са оградени и строго обозначени. ¬ъпросът е да не се засто€ва там човек, да не се намират деца и родители с деца, които да са на тази площадка. —амо за преминаването само по себе си не би следвало да има санкции, в случай, че н€ма алтернатива за преминаване.

«а ћорската градина е €сен казуса, но под въпрос са нещата за ¬ълнолома и цели€ периметър около ћорска гара. ƒоколкото ми е известно за тези зони до момента не е имало проблем, санкции и проверки, но въпросът е да н€ма струпване на хора, да не са повече от двама човека на едно м€сто, да се спазва нужното отсто€ние и да са вземи предпазни мерки. ¬ такъв случай не би следвало самото преминаване да се счита за нарушение, нарушение е престо€т в тези зони", коментира  алина ћилославова.ќще по темата: общо новини по темата: 6630
30.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
предишна страница [ 1/1105 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
’аххахахахха, както плащат и като счуп€т чешмите и тоалетните на морска гара ли? »ли както плащат като трошат детски площадки рЯШВрЯШВрЯШВрЯШВрЯШВ вицове разказвате ...
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« Ќоември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ћайка закла двете си деца в —андански
«има 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
—кандално от —еверна ћакедони€: Ѕългарски€т език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: