За 20 години МЕТРО инвестира над 400 млн.лв. в България

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
15:43 / 23.04.2019
4474
С артистична програма и коктейл за гости и клиенти МЕТРО Варна отбеляза 20-годишният юбилей от създаването на веригата от магазини в страната, предаде репортер на Varna24.bg.

"За 20 години извървяхме дълъг път в стремежа си да бъдем все по-близо до нашите професионални клиенти. Успяхме да превърнем нашите 11 магазина в място, където над 400 000 клиента получават достъп под един покрив до широк асортимент от от над 40 000 хранителни и нехранителни продукта от България и от целия свят. Конкурентни цени с гарантирано качество привличат нови и нови клиенти. Успяхме да помогнем на много локални производители да развият своя бизнес не само на местните, но и на европейските пазари. Положихме усилие и в друго направление – получихме наградата "Топ работодател в България“, която е в резултат от стремежа ни да създаваме все по-добра работна среда за нашите екипи, които ежедневно обслужват нашите клиенти. И гордо можем да заявим, че както и преди 20 години, така и днес, ние не работим за себе си, а за хилядите наши клиенти в страната. Това е нашето обещание и ангажимент и за следващите 20 години. Минимум 20. Чести празник на МЕТРО България и метро Варна!“, каза на тържествената церемония днес управителят на МЕТРО Варна Пламен Вълев.

Точно преди 20 години, на 18 март 2019 г. МЕТРО отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

За 20 години, най-големият търговец на едро в България, превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестранни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти - на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието "Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).