Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За 25 години "Транстриумф Холдинг“ АД доказа, че транспортът може да е модерен, сигурен и ефективен
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 09.05.2016Коментари (2)3771
© Varna24.bg
От днес "Транстриумф Холдинг" АД прекратява ангажиментите си на обществен превозвач във Варна, след като 25 години извършваше тази дейност по половината от направленията в общинската транспортна схема. По този повод изпълнителният директор на компанията г-н Антраник Шакариян е подготвил своя отчет към варненци. Ето какво сподели той:

"Транстриумф Холдинг" е акционерно дружество с четвървековна история. Началото бе поставено през 1991 г., когато две еднолични фирми, които станаха част от Дружеството, фактически счупиха държавния монопол в обществените превози на Варна и проправиха път на частната инициатива в този бранш. "Транстриумф" е първото в страната дружество, получило легитимно право да оперира по линии от общинска транспортна схема.

От тогава до днес - в рамките на всички тези 25 години, Дружеството се наложи като запазена марка на коректен икономически и социален партньор. 

През всички тези години стремежът ни е бил да сме водещи в сферата на пътническите автомобилни превози, обърнати към задоволяване потребностите на клиента в целия сегмент на пазара и налагащи качествено нов подход в обслужването на гражданите. 

Верен на принципа за постоянно обновяване и модернизиране на услугата, "Транстриумф Холдинг" АД беше първото дружество, което свали от експлоатация старите Икаруси и въведе екологично чисти европейски автобуси. През 2006 год. внедри в експлоатация първите в страната 50 автобуса от марката Мерцедес с климатични инсталации. В началото на 2011г. за 20-годишнината на Дружеството, бяха закупени 20 броя нови автобуси за градски транспорт от марката "Ивеко". Те на практика са първите чисто нови автобуси, произведени по заявка за пътуващите във Варна за последните 15 години.
За "Транстриумф Холдинг" AД сигурността на пътниците е на първо място неотменно през всички 25 години активна работа. 

За целта бе създадена собствена сервизна база, в която работи само добре обучен и висококвалифициран персонал. За "Транстриумф Холдинг" АД най-ценният капитал винаги са били кадрите. В най-силните години на компанията в нея работеха 1100 души, ангажирани с организацията и експлоатацията на над 200 автобуса за градски превоз, повече от 30 - за туристически, и над 250 автомобила за таксиметрова дейност.

Извън инвестициите в пряката дейност, Транстриумф Холдинг" АД се наложи в годините като основен социален партньор на Обшина Варна. Дружеството изпълнява коректно всички ангажименти на Община Варна по отношение на социално слабите и хората в неравностойно положение, както и към учащите и пенсионерите. Преференциалните карти на тези катерогии пътници, съгласно действащата нормативна уредба, са обект на целево доплащане под формата на общинска и държавна субсидия.

Освен в автобуси, материална база, сервизна техника и кадри, в годините на своята дейност "Транстриумф Холдинг" АД се наложи като компания, инвестираща в иновационни проекти, модернизиращи сектора: Екипажите на "Транстриумф" бяха първите в страната, които заработиха с униформи и баджове, удостоверяващи техните имена и длъжности. 

В автобусите на компанията за първи път се появиха телевизионни монитори, които излъчват рекламна и справочна информация, рекламираща културния живот във Варна. Години преди да се заговори за интегриран градски транспорт, "Транстриумф" въведе абонаменти карти за брой пътувания, позволяващи ползване на всички линии, обслужвани от компанията на по-ниска от редовната цена. 

Модерен диспечерски пункт и Диспеческа програма за проследяване и контрол на автобусите бяха създадени най-напред в рамките на "Транстриумф". В последствие программата бе доизградена за нуждите на всички ползващи обществения превоз, които чрез мобилните приложения могат да проследяват движението на транспортните средства и да получават информация за разписанията. 

GPS-системата, контролираща автобусните превози в града, е дело и инвестиция на "Транстриумф Холдинг" АД.
Проектът VarnaTrafik също е подарък за варненци, иницииран и финансиран от Дружеството.


Варна Сити Тур е партньорски проект на "Транстриумф Холдинг" АД. Двуетажните автобуси бяха първите, предлагащи панорамни обиколки на Варна от типа на световноизвестните hop on - hop off, популяризиращи забележителностите на града пред туристите. 

Транспортната реклама също пионерско начинание на "Транстриумф Холдинг" АД, което превърна Варна в първия град с пътуващи брандирани автобуси. Проектът се утвърди в бизнес-средите като ефективно средство за популяризиране на инициативи, обекти, дейности и пр. предприемачески проекти и идеи.

Днес, 25 години по-късно, "Транстриумф Холдинг" АД слиза от сцената на обществените превози по причини, некореспондиращи с икономическите, но със самочувствието на компания, доказала, че транспортът може да е модерен, сигурен и ефективен, ако го организират и управляват подготвени, компетентни и отдадени хора. Усвоеният в годините публичен ресурс никога не е бил дотация за дейност, а - нормативно определено доплащане за извършени услуги, обект на договорни отношения и споделена отговорност към съгражданите ни в неравностойно положение. Отчетността логично е била обект на стриктен държавен контрол.

Всичко това ни дава кураж да се изправим и да кажем нескромно: Във Варна транспортът не беше проблем в смутните като цяло 25 години преход. И този факт се дължи на коректното, модерно и отговорно присъствие на най-големия частен изпълнител на обществени превози - "Транстриумф Холдинг" АД. Дали качественият превоз ще продължи да бъде факт, зависи от управленските решения, които тепърва ще се вземат. Без наше участие. Но пред погледа на доказаните експерти, благодарение на които поколение варненци порасна с гарантиран качествен обществен транспорт.

Благодаря на всички тях - хората от моя екип, без който 25-годишната история "Транстриумф Холдинг" не би била нито възможна, нито толкова достойна.
Благодаря и на Вас - пътниците, че с общи усилия изградихме модерен транспорт във Варна. Ние - с професионализма и отдадеността си, а Вие - с нетърпимостта си към лошото качество и търпението си към всяко нововъведение.

Изпълнителен директор:
Антраник Левон Шакариян









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.05.2016 г.
0
 
 
Благодариме и ние и дано никога повече не видим грозните и небезопасни автобуси купени за без пари от Израел, с които ни возехте. Халал да са ви всичките пари, които заработихте, или евентуално присвоихте на гърба на варненци. Нека сега Градски транспорт печели. Това е общинска компания, която надявам се ще реализира печалба, която ще остава в ръцете на общината.
Aнонимен
на 09.05.2016 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: