За Варна недостигат 100 водни спасители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:24 / 18.07.2016
1448
Има дефицит на водни спасители. Това съобщи на пресконференция председателят на БЧК - Варна, Илия Раев. Поводът бе стартираща от днес Седмица на водното спасяване.

За района на Варна не достигат близо 100 водни спасители, страната - около 300. Заради дефицита на много места не спазва изискването спасител да има на всеки 100 м пясъчна ивица, което създава риск за летовниците. Над 20 са неохраняемите плажове във Варненско, поставянето само на една предупредителна табели не стига, бе категоричен шефът на червенокръстката организация. В събота и неделя на "Фичоза" и "Паша дере" е пълно с хора, цяло щастие е, че засега няма инциденти.

Държавата е абдикирала от контрола по спазване на изискванията за безопасност по плажовете, крайна време е тази дейност да се поеме от общините, призова Раев.

3-ма души са се удавили от началото на сезона в района на Варна, сочи черната статистика. Една от жертвите е 11-годишно момиче. То е дошло на Южния плаж с още деца и придружител. Неговата грешка е, че е трябвало да информира водно-спасителната служба, ако не води със себе си воден спасител, показала проверката на БЧК.

Седмицата на водното спасяване във Варна стартира днес и ще продължи до 24 юли. В нейните рамки са предвидени 2 демонстрации, както и градско първенство с участието на състезатели от Албена, Камчия, Обзор, Бяла, Шкорпиловци и други.

В петък ще се проведе научна-практическа конференция по водно спасяване. Темите са свързани със здравните норми и изисквания при ползване на морските плажове, убожданията от морски дракон, състезателните дисциплини по водно спасяване и други.


Източник: Черно море

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).