За какво се борят жители на "Левски"?

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
11:51 / 19.09.2017
1715
Пореден опит за застрояване на зелени площи във варненския квартал "Левски" ще изкара на протест жителите му днес, от 17.45 ч., срещу блок 8 на ул. "Васил Петлешков", до детска градина "Гълъбче".

Недоволните граждани ще се съберат, заради постоянните напъни за унищожаването на дере, детска площадка, зелени площи и алеята, свързваща базар "Левски" с Техническия университет. 

Жителите на квартала се борят да запазят зеленото пространство от много години. Последният протест по същия повод беше през юни месец тази година. През 2014 година след бурни демонстрации на гражданите, Общинския съвет беше принуден да обяви въпросния терен за публично ползване и озеленяване, а собственикът на имота да получи обезщетение.

"Инициативният комитет кани всички възмутени от безразборното застрояване да присъстват на протеста. Нека всички заедно спрем безразборното застрояване върху зелени площи и алеи!", призовават организаторите.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).