За по-малко от половин година Данчо Симеонов профукал близо 8 000 евро за командировки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:54 / 04.04.2012
2564
Областният управител на Варна Данчо Симеонов, кадър на ВКР, известен като Доносник номер 1 на морската столица, очевидно е харесал битие а-ла "National geographic". Само за летните месеци на миналата 2011 г.местният държавен наместник и носител на "новия морал в политиката - ГЕРБ", е бил поне 8 пъти в задгранична командировка.

До момента не е ясно да има някакви реални резултати в полза на държавата.

Такива обаче са видни за сем. Симеонови, тъй като във всички воаяжи е участвала и благоверната му.
Турнетата са надлежно документирани в една от социалните мрежи лично от съпругата му Светлана. Пътешествията на двойката досущ приличат на сбъднатата мечта на бай Ганьо - хем изтръшкват Европата, хем държавата плаща.

В Конституцията на България може да няма статут на Първа дама, но пък в живота някои жени са успели да си извоюват представителност на гърба на данъкоплатеца. Данчовата благоверна е подредена до мъжа си на всички командировки. На любезния читател би било прелюбопитно да види с очите си финансовата рекапитулация след всяка семейна екскурзия, облечена в държавническо посещение.

Традиционно областният управител ползва около 800 евро командировъчни за дневни и нощувки за по 3 дни в друга държава.

В тези разходи не са включени билетите за самолети, бензин за автомобили, с които пътуват и друг вид транспорт. Най-прекрасното е, че ако за дневни и нощувки има определен лимит, за самолетните билети такъв не съществува. Простата аритметика показва, че за второто полугодие на 2011 г. Данчо Симеонов е похарчил близо 8 000 евро в командировки. Само за една от командировките си до Брюксел Данчо Симеонов получава 2 700 евро. Това са нощувки и дневни за 4 денонощия. До колко пътешествията из Европата на Данчо и съпругата му са ощетили или допълнили семейния и държавния бюджет, тепърва ще пишем.

Видно е, че семейството си прекарва прекрасно времето на т.нар. "работни визити". Двамата са снимани пред пълни маси, преливащи чинии и огромни халби бира. Видно е още, че промяната на социалния статус не е довела до качествена промяна в интересите им. Жената е снимана в момент на усилен избор на обуща китайско производство, каквито има и на кооперативния пазар във Варна.

Чест спътник на сбъдналото байганьовата мечта семейство е това на зам.-областният управител Славчо Славов. Той също като боса си не прави изключение и води жена си в чужбина. На снимките четиримката преливат от щастие, ситост и задоволеност.

Интересно е, доколко представителят на т.нар. "носител на новия морал в политиката - ГЕРБ" Данчо Симеонов се идентифицира с правилата на партията, чийто представител в морската столица е той самият. Дали е законно и морално да прахосваш хиляди евро на българския данъкоплатец докато разхождаш семейството си по света и нищо, абсолютно нищо не се случва на работното му място? Всички тези визити по държавите могат да минат само в графата "запознаване с чуждия опит" и имат нулева приложимост.

Серията опознай света а-ла "National geographic" продължава с пълна сила и през 2012 г. Само от началото на т.г. до момента Данчо Симеонов и свитата му са осъществили поне 4 командировки по различни причини и без видима полза. Още по-интересни са седмичните командировки на Данчо Симеонов и Славчо Славов.

Абсолютна мистика е защо двамата не пропускат командировка до София всяка седмица. За да не бъдем обвинени в тенденциозност, публикуваме снимки от различните командировки на областния управител на Варна извън родината.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).