За пореден път сметище цъфти на пъпа на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 02.09.2010
5196
Микросметище се е образувало на ъгъла на улиците "Воден" и "Петър Енчев" в непосредствена близост до църквата "Св. Николай". Стар диван, потрошени шкафове и куп вехтории са струпани около иначе празните 4 контейнера за смет. Край тах са небрежно захвърлени и множество изрязани клони. Грозната гледка на пъпа на Варна е източник на зловоние, каквото далеч не подхожда на "най-добрия град за живеене", жалват се граждани. Живеещите в района разказват, че от близките магазини честичко изхвърлят солидни количества отпадъци, но периодично мястото се зарива с боклуци и в резултат от ромски набези. Неведнъж сме подавали сигнал в екоинспекцията, твърдят потърпевшите варненци и се възмущават, че незаконните сметища вече се пръкват не само из пусти местности в покрайнините, а направо в центъра на града.

Досега в районната администрация не е постъпвал подобен сигнал, коментира кметът на "Одесос" Таня Василева. По думите й в сезона на ремонтите до контейнерите за смет нерядко се стоварват едрогабаритни отпадъци, въпреки че гражданите трябва сами да се ангажират с транспортирането на непотребните им вещи и строителни материали до сметищата. Тъй като едрогабаритните отпадъци се събират 2 пъти в седмицата, понякога се оказва, че те трябва да останат на улицата няколко дни, преди да бъдат извозени. Не липсват и случаи, когато сметосъбирането е затруднено заради безразборно паркираните коли из тесните улици в центъра, допълни Таня Василева. По думите й сметопочистващите фирми често се сблъсквали с такива проблеми около Централния пазар и в района на Гръцката махала. За да бъде извозен боклукът, неведнъж се е налагало дори да търсим съдействие от Общинска полиция, така че колите, които пречат на сметоизвозването, да се вдигат с паяк, обясни още кметът на "Одесос".

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).