За първи път Варна ще бъде домакин на Балканска олимпиада по математика за ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 23.06.2017
3066
За първи път Варна ще бъде домакин на XXI Балканска олимпиада по математика за ученици до 15,5 г., с активната подкрепа на Община Варна. Съорганизатори са Съюзът на математиците в България, Регионалното управление на образованието (РУО) и Математическа гимназия "Д-р П.Берон". Провеждането на форум е част от инициативата "Варна - Европейска младежка столица 2017.

Престижното международно състезание е с 30-годишна история, а регламентът му е послужил за образец при създаването и провеждането на много олимпиади по света. Състезанието играе важна роля за откриване и развитие на млади таланти в областта на математиката.

Тази година в олимпиадата ще се включат 200 участници от 11 държави: България, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Албания, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Кипър и Молдова. Заедно с тях сили ще премерят отборите от 7 държави-гости: Франция, Азербайджан, Казахстан, Филипини, Саудитска Арабия, Таджикистан и Туркменистан. Официалното откриване на събитието е в неделя, 25.06., 11 ч. в СОК "Камчия".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).