За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и на една световна купа

Автор: Екип на Varna24.bg
Коментари (0)
16:35 / 19.02.2021
1812
1,8 млн. лева ще е бюджетът за общинската програма "Спорт“ за 2021 г. Той е с почти 200 хил. лева повече спрямо предходната година, бе изтъкнато на днешното заседание на ПК "Младежки дейности и спорт“, на което беше одобрена финансовата рамка.

Фокусът тази година ще е върху организацията на спортни събития от световен и европейски ранг, за което са заделени близо 650 хил. лева. За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година.

Морската столица през юни ще е приеме най-елитните състезателки по художествена гимнастика в Европа. За първи път в историята престижната надпревара ще се състои в България, за което в местната хазна са предвидени 150 хил. лева. Същия месец ще се проведе Европейско първенство по ветроходство с финансова подкрепа от общината в размер на 90 хил. лева.

През юли на варненските плажове ще премерят сили най-добрите хандбалисти на Стария континент. За първенството по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки Община Варна ще отпусне 120 хил. лева. Други 50 хил. лева са планирани за Европейското първенство по хандбал за девойки през август.

Традиционни за града събития като Плувния маратон "Галата – Варна“, Международния лекоатлетически маратон Варна, рали "България“ също намират място в спортния календар на Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).