Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За първи път от 10 г. насам Варна може да остане без почетен гражданин
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 07.08.2018Коментари (2)7128
©
За първи път от 10 години насам Варна може да остане без почетен гражданин. На днешното си заседание съветниците от комисията по култура и духовно развитие към Общинския съвет не одобриха нито едно от деветте предложения за удостояване с престижното отличие.

Номинирани тази година бяха проф. д-р Димитър Камбуров – учен и лекар, дългогодишен ректор на Варненския медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“; Борислав Ралчев – юрист, общественик и политик; Стефан Янев – спортист, спортен журналист,  публицист; Пенко Николов – състезател и треньор по хандбал; Елка Няголова – поетеса; Йорданка Ненчева – председател на Асоциацията "Да съхраним жената“; Паню Панев  – един от собствениците и изпълнителен директор на компания, занимаваща се с поддръжката и модернизацията на инфраструктурата в града; Керан Михалев – състезател, преподавател и треньор по борба; Милка  Кайкова – общественик, заслужил деятел на БЧК.

По време на заседанието общински съветници припомниха, че званието "Почетен гражданин на Варна“ е най-високото признание на обществеността на Варна. Според тях това престижно отличие не бива да девалвира, а да се връчва само за изключителен принос и заслуги за развитието на общината.

Приетото днес решение на комисията по култура не е окончателно. Съгласно статута за удостояване с почетни звания и отличия на община Варна решението и цялата документация се представят в Председателския съвет на Общинския съвет за взимане на крайно становище.

На днешното си заседание съветниците решиха също Атанас Друмев Пеев - уважаван краевед, родоизследовател и журналист, да получи почетен знак "За заслуги към Варна" – златен. За същото отличие бе предложен и Николай Савов – основател и пръв председател на варненското историко-архитектурно дружество "Наследство“, но той не събра достатъчен брой гласове.

С почетен знак "За заслуги към Варна" – сребърен, ще бъдат удостоени Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ "Христо Ботев 1928“, за приноса й в развитието на читалищното дело във Варна; Кирил Аспарухов – поет, журналист, шоумен и танцьор, който тази година става на   70 години; Петър Пасев – за цялостна дейност и принос в издигане авторитета на варненския спорт и по повод неговата 70-годишнина.   

Съветниците отхвърлиха предложението на Обединени спортни клубове "ЖСК – Спартак“ шестима варненски спортисти и треньори да бъдат удостоени с почетен знак "За заслуги към Варна" – сребърен. В рамките на заседанието стана ясно, че на обществения съвет по спорта  е взето решение Здравка Саздова (художествена гимнастика), Ина Георгиева (художествена гимнастика), Светлана Юриевна (художествена гимнастика), Петър Господинов (борба), Георги Кръстев (борба) и Марин Калчев (сумо) да бъдат наградени по подобаващ начин на тържеството по случай 100-годишния юбилей на ОСК "ЖСК – Спартак“.

Общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на своя колега д-р Веселин Ангелов, който почина в края на юли.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали си имаме почетен ОВЧАР на Републиката,да живее култа към личността!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: