Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За първи път училища от област Варна могат да кандидатстват за учители от “Заедно в час"
Автор: Пламена Николова 11:44 / 21.04.2020Коментари (0)1992
©
За първи път “Заедно в час" търси нови училища партньори в област Варна за следващата учебна 2020/2021 година. 

Всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията за професионално и лидерско развитие, трябва да подадат своите заявки и свободни позиции през формуляр на сайта на “Заедно в час" до 22 април. 

С новите учители от програмата на “Заедно в час" директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са силно мотивирани да работят усилено с всяко едно дете. 

"Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

“Тази година се фокусираме върху подготовката на учители в начален етап, математика, информатика, природни науки и английски език. В заявката директорите могат да попълнят както позиции, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители, така и за позиции, които ще имат яснота и ще бъдат потвърдени на по-късен етап. Опитът ни показва, че възможността в училището да преподават повече от един учител по програмата не само увеличава въздействието върху учениците, но и прави училището по-привлекателно за успешните кандидати", споделя Деница Петришка, старши специалист институционални партньорства в “Заедно в час".

За първи път училища от областите Варна, Бургас, Сливен, Русе, Силистра, Търговище, Шумен и Добрич също имат възможност да кандидатстват за учители от програмата. Вече има одобрени бъдещи учители от тези региони. Заявки за нови учители могат да подават също училищата от областите, в които програмата работи от предходни години - Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Разград, Велико Търново, Враца, Монтана, Стара Загора, Перник, София-област и София град.

Фондацията работи с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици. Организацията търси училища партньори, които работят за положителна промяна в българското образование и са готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики. 

Подробно с условията на програмата и очакванията към училищата партньори, може да разгледате на сайта на “Заедно в час".

Учителите в програмата са избрани с взискателен подбор между хиляди кандидати като гаранция, че ще притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Тази година имаше рекорден интерес към програмата, като кандидатствалите са повече от 2800 души. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.  

Голяма част от новите участници вече започнаха предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат цялостна интензивната лятна обучителна програма, която включва както теоретична подготовка, така и практическа - с преподаване на ученици в реална учебна среда. В рамките на програмата учителите получават от страната на “Заедно в час" още менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания. Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в университети партньори на “Заедно в час" в рамките на програмата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: