Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За първи път учители от “Заедно в час" ще преподават в област Варна
Автор: Пламена Николова 13:50 / 18.09.2020Коментари (0)1387
©
Илюстрация
Четирима учители от програма “Нов път в преподаването" на “Заедно в час" ще преподават в област Варна от началото на новата учебна година. За първи път от своето създаване през 2010 г. програмата работи с училища партньори в област Варна. Новите учители ще работят в ОУ "Христо Ботев" Варна, СУ "Васил Левски" във Вълчи дол и СУ "Димитър Благоев" в Провадия.

Новите учители ще преподават по едни от най-търсените предмети английски език и информационни технологии. Те са подбрани сред близо 3000 кандидати и сериозен тристепенен процес от интервюта и центрове за оценяване. Преминали са през интензивно предварително обучение, практическа лятна академия с ученици и са подготвени да преподават съобразно всички законови изисквания за педагогическите специалисти в страната. В областта имат възможност да започнат още преподаватели, участници в програмата "Нов път в преподаването". За тях училищата в областта могат да кандидатстват на сайта на "Заедно в час".

Фондация "Заедно в час“ работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Всички участници в програмата на “Заедно в час" отговарят на . 

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването" на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от възпитаниците на програмата продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример" за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участниците в първия випуск са 26, като две от тях са от гр. Варна - ОУ "Йордан Йовков" и VII СУ "Найден Геров".

През новата учебна година над 150 учители от програма “Нов път в преподаването" на “Заедно в час" ще преподават в 18 области на България. За първи път учители от програма “Нов път в преподаването" ще има в областите Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол. Новите мотивирани учители, които влизат за първи път в класните стаи, са 112 и са част от десетия випуск на организацията. Те се присъединяват към 39 свои колеги, които продължават втората си година в училище.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: