Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За първи път във Варна провеждат лекция, посветена на темата "медицински канабис"
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 10.10.2017Коментари (0)1778
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 13 октомври от 18:30ч. в зала 222 на Икономически университет - Варна ще се проведе първото събитие, организирано от регионалния клуб на Българско либертарианско общество. Това ще е и първата във Варна лекция, посветена на проблемите на легализирането на медицинската марихуана; история на растението по нашите земи, употреба в бита на българина, изследвания за нейното влияние при медицински случаи, кой има интерес от войната срещу канабиса и кои са причините тя да бъде спряна. 

Лекцията със заглавие "Коноп?Защо се нуждаем от медицинска марихуана" ще има за основен лектор д-р Юлиян Караджов. Той е е доктор по биология и неправителствен експерт по наркотици. Участва в екипа на първото изследване на пазара на наркотици у нас (цид, 2003). Автор е на книгите "Наркотиците - почти всичко за тях" , "Канабис - наука и политика", води лекционен курс наркотици в Нов български университет и е председател на движение "Промена"

"Когато хванат български пациенти, ги съдят. Знам за петима осъдени. Един от тях имаше фантомни болки след много тежки травми от катастрофа. Осъдиха също младеж с левкемия, момче със зверско акне, който мажеше на лицето си екстракт от канабис, а не го е пушил. На 1000 лева глоба осъдиха Марин Калчев от Ловеч, който е с множествена склероза. Канабисът се използва при множествена склероза по света и явно върши работа. Пушат го хора, които все още се движат и ходят на работа. Използват го не защото им прави удоволствие да го пушат, а защото това е най-компактният начин да го носят със себе си и защото изпарителите на канабис са скъпи уреди.
Според мен е извращение да съдиш болен човек за това, че се лекува" - коментира д-р Караджов

Втори гост-лектор ще бъде Димитър Карагегов от Liberty 420, който ще говори за мисията "Свобода за конопа", Маршът на свободата и каузата на организацията, ангажирана с правото на свободен и информиран избор на всеки един човек дали, кога, колко и с какви вещества да третира тялото си.

"Свобода за конопа" е годишен марш-протест в подкрепа на легализацията на конопеното растение като следващото му издание ще бъде лятото на 2018-та година.

Лекцията ще даде старт на поредица събития, посветени на идеите на свободата. Варненската организация към Българско либертарианско общество обещава да доведе във Варна и други интересни лектори и събития, които до момента са се реализирали единствено в София. Следващите лекции ще бъдат с разнообразна тематика, като се планира да има такива, посветени на криптовалутите, австрийската икономическа школа, ролята на жените в предприемачеството и много други.

Българското либертарианско общество е единствената организация в България, която защитава идеите за индивидуална свобода, правото на живот и собственост и принципа за неагресивност.Обществото води своето начало като обединение на няколко младежки либертариански клуба от София, Пловдив, Варна, Габрово и Благоевград. Организацията и клубовете по места са членове на международната мрежа на Students For Liberty.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: