За трети пореден път Али се опита да излезе от ареста, но пак не го огря

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
10:53 / 09.04.2019
1563
За трети път от началото на 2019 Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража спрямо Али А., разследван за наркоразпространение. Въззивната апелативна инстанция потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение жалбата на Али за изменение в по-лека на определената му процесуална мярка за принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Али е в ареста от 6 месеца. Привлечен е като обвиняем в началото на ноември миналата година, след като е било установено, че държал, за да разпространява значително количество наркотични вещества – 320гр. марихуана и 1.95гр. амфетаминопроизводни.

За трети пореден път Али се опитва да излезе от ареста и за пореден път съдът не намира основания, с които да промени мярката му за неотклонение. Няма спор, че събраните в хода на разследването материали обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко, умишлено по смисъла закона. Апелативният съд споделя за пореден път  първоначалния си извод, че е реална опасността Али да извърши престъпление. Той е продавал дрогата продължително време от дома си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца.

Припомняме, че повече от 15 са били сигналите затова, че продава дрога в това число и на непълнолетни. Прокуратурата днес припомни и обстоятелството, че безработният мъж нямал други източници на доходи освен тези, от продажбата на наркотици. Обвиняемият е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки, че е реабилитиран по право съдът намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава най-тежката мярка за процесуална принуда взета спрямо Али А., разследван за притежание на голямо количество марихуана и амфетамини, предназначени за разпространение не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).