Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За трети пореден път Али се опита да излезе от ареста, но пак не го огря
Автор: Стоян Маджиров 10:53 / 09.04.2019Коментари (0)1549
© Varna24.bg
За трети път от началото на 2019 Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража спрямо Али А., разследван за наркоразпространение. Въззивната апелативна инстанция потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение жалбата на Али за изменение в по-лека на определената му процесуална мярка за принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Али е в ареста от 6 месеца. Привлечен е като обвиняем в началото на ноември миналата година, след като е било установено, че държал, за да разпространява значително количество наркотични вещества – 320гр. марихуана и 1.95гр. амфетаминопроизводни.

За трети пореден път Али се опитва да излезе от ареста и за пореден път съдът не намира основания, с които да промени мярката му за неотклонение. Няма спор, че събраните в хода на разследването материали обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко, умишлено по смисъла закона. Апелативният съд споделя за пореден път  първоначалния си извод, че е реална опасността Али да извърши престъпление. Той е продавал дрогата продължително време от дома си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца.

Припомняме, че повече от 15 са били сигналите затова, че продава дрога в това число и на непълнолетни. Прокуратурата днес припомни и обстоятелството, че безработният мъж нямал други източници на доходи освен тези, от продажбата на наркотици. Обвиняемият е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки, че е реабилитиран по право съдът намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава най-тежката мярка за процесуална принуда взета спрямо Али А., разследван за притежание на голямо количество марихуана и амфетамини, предназначени за разпространение не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: