Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За три дни Варна ще бъде фолклорната столица на България
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 01.04.2022Коментари (0)848
©
В първите три дни на април Варна е фолклорната столица на България. В залите на Младежки дом днес бе дадено началото на XXVII издание на Националния детски фолклорен конкурс "Диньо Маринов“. В събитието участие вземат над 250 певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли от цялата страна.

Журито, което оценява изпълненията, е в състав: председател -Димитър Христов – диригент на народен оркестър при БНР, преподавател в НМА "Проф. Панчо Владигеров“, членове: Петьо Костадинов – гайдар, солист в оркестъра на БНР, преподавател в НМА "Проф. Панчо Владигеров“, Ангел Добрев – преподавател, композитор гр. София, Костадин Генчев – аранжор, оркестрант в оркестъра на БНР, Ваня Монева – диригент на хор "Ваня Монева“, преподавател в НМА "Проф. Панчо Владигеров“, Евелина Христова – певица, солистка на "Мистерията на българските гласове“ и "Ева квартет“, Гергана Костадинова - певица, солистка на "Мистерията на българските гласове“ и "Ева квартет“, преподавател.

Целта Националния детски фолклорен конкурс, чийто организатор е ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура.

През тази година ще бъдат раздадени традиционното отличие на кмета на Варна, приз на Националния дворец на децата, награда на Радио Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс и др.

Конкурсът, осъществяващ се с финансовата подкрепа на Община Варна, под патронажа на кмета на морската столица, е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби.

Поздравителен адрес до организаторите и участниците бе изпратен от г-жа Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

Г-жа Монка Николова - директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, изказва своята специална благодарност на Националното сдружение на сираците в България (НССБ), с председател Слави Михайлов, което осигурява за всички деца, участващи в конкурса, минерална вода, брускети и кроасани. Сдружението подкрепя също и участието на 27 деца от гр. Пордим, като поема пътните им разходи и тези по престоя им в гр. Варна, за времето на провеждането на Националния детски фолклорен конкурс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: