Забрана за пушене и на плажа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:17 / 01.06.2012
1541
Плажове за пушачи. Такъв краен вариант обмислят хотелиери по Северното Черноморие. Още миналото лято туристи от Европа и заклети непушачи се сърдеха на тези, които пафкат край тях на плажа.

Сега вече ще имат основание да ги гонят далече от себе си, въпреки че промените в Закона за здравето не касаят откритите места освен споменатите изключения в него. Истинската драма обаче е с басейните по морето. Тютюнджиите ще спорят със здравните инспектори, че мястото е открито, но противниците им ще настояват, че това е спортно съоръжение и край него важи забраната. От РЗИ-Варна не могат все още да уточнят ще се пуши ли край басейна в хотелите и комплексите или не.

Ритуално погребение на тютюнопушенето на закрито направиха варненци в голямо заведение в морската столица. "Сложете черни дрехи върху белите си души", гласи поканата. До полунощ тютюнджиите пафкаха на воля, а после захвърлиха фасовете. Те гръмнаха бутилки шампанско и нарязаха торта във вид на ковчег.

"Без цигари хората ще живеят по-дълго и по-дълго ще играят хазарт", приема спокойно забраната Иво Георгиев, управител на казино на Златните. И припомня, че в "Де Монреал" в Квебек още в 90-те години е забранено да се пуши (както и на 10 м от сградите в Канада). Проблеми със забраната няма да имат и в Св. св. Константин и Елена. В някои тях от 2 г. не се пуши, както и в лоби бара, който работи нонстоп. "Забраната за пушене не е драма, особено за комплексите по времето на сезона, в които 80 на сто от туристите са от Запад и знаят 2 и 200", смята пък доц. д-р Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).