Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Забранен за спиране завой стана оживен паркинг
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 03.06.2015Коментари (2)1999
© "Народно дело"
Дали градът е малък за всички автомобили, дали има нужда от подземни паркинги и виновни ли са шофьорите, че спират на забранени места? Това са въпросите, които пробужда материалът на варненец, изпратен до "Народно дело".

Мястото е познато - между басейна и морска гара. Там всяко лято паркират множество автомобили, въпреки табелите за забрани.

"Пиша Ви във връзка с възмущението си както от управата на града, така и от отношението на собствените му жители към него. На снимките ясно се вижда пътен знак "B27 - забранени са престоят и паркирането", показва мъжът.

На табелите пише, че мястото е зона, контролирана от техническо средство тип "паяк". И за всеки случай е нарисувана картинка с това какво се случва, ако паркираш там.

"Резултатът е, че нито техническото средство си върши работата, нито съвестта, чувството на отговорност, моралът, страхът от закона и каквото и да било друго е способно да накара водачите да паркират на празния платен паркинг на 100 метра по-надолу. А има и чисто нов паркинг в посока жп гарата, след което да се върнат в любимото си заведение пеш, любувайки се на морската панорама и гледката към любимия им град, който иначе ревностно защитават. И това не е най-лошото. Проблемът е, че на морска гара акостират известни круизни кораби с туристи, любопитни да узнаят каква изненада ги чака след все по-хубавите курорти един от друг, през които са минали до момента. Достатъчно е да извървят тези проблемни 100 метра, за да видят жалката ни действителност. Убеден съм, че голяма част от тях ще продължат само за да разберат какво ли още ги чака тук. А преживявания не липсват - я отнемане на предимство на пешеходна пътека, дори светофар, я обирче, я рекет в някое такси или заведение... И после се чудя - с какви очи Варна кандидатства за каквато и да е европейска столица? Вярно е, тук има много уникални неща, нетипични за нито едно друго място в Европа, но не и в положителния смисъл. Изводът - ние чакаме нещо от държавата, тя чака нещо от нас. А ако някой направи стъпка, то тя е назад...", възмущава се варненецът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете кога ще има синя зона и във Варна?
Aнонимен
на 03.06.2015 г.
+1
 
 
100% вярно, не липсата на парко места е проблема. Има стотици излишно поставени знаци и никой не ги гледа. Половината "B27" могат да се заместят с "Р" плащаме за излишни знаци
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Войната в Украйна
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: