Забраниха кафе-автоматите и вендинг машините в Девня, издирват лица, завърнали се от чужбина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:14 / 18.03.2020
2946
Собствениците и наемателите на търговски обекти в Девня, които не спазват противоепидемичните мерки, включително и за струпване на хора, ще бъдат санкционирани и принудително затваряни. За това предупреди кметът на Девня Свилен Шитов, който не скри, че в общинския кризисен щаб продължават да постъпват сигнали за нарушения на санитарните правила, съобщава "Девня - древна и модерна".

Междувременно стана ясно, че във Варна са потвърдени два нови случая на коронавирус, с което броят на заразените в морската столица набъбна на трима, а за страната - 81.

Със заповед на Свилен Шитов от вчера се забранява работата на кафе-автоматите и вендинг машините в града и съставните селища. На телефона на Дежурния по община - 0886 699 055, се приемат сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина и др.

"Основната ни цел е да убедим хората да ограничат до минимум излизанията си навън и струпването им на едно място, за което продължаваме да получаваме сигнали“, уведоми градоуправникът.

Той помоли всеки, който има информация за завърнали се от чужбина девненци, незабавно да я подаде на някой от следните телефони: 0889 930 630 - Свилен Шитов; 0888 772 731 - Донка Йорданова; 0897 873 373 - Владимир Ненков; 0879 019 836 - Методи Нецев; 0885 942 094 - Снежана Дянкова.

Общинският доброволчески отряд в Девня дезинфекцира по два пъти на ден местата, където има движение и престой на хора. Става въпрос за търговски обекти, пощенски станции, аптеки, автобусни спирки, клонове за парични преводи, площади и др.

Доброволци от общинската администрация и граждани съдействат на възрастни хора за заверяване на рецептурни книжки, закупуване на лекарства, хранителни продукти и други услуги.

"Благодаря за съдействието на председателите на всички сдружения на територията на общината – на хората с увреждания, на пенсионерите, на офицерите и сержантите от запаса и резерва, които са уведомили своите членове да не се събират“, изтъкна Свилен Шитов.

"Призовавам гражданите за повече отговорност и дисциплина, да не се разхождат на групички, да не се струпват на едно място и да спазват дистанция минимум от 2 метра един от друг! Преодоляването на извънредната ситуация зависи от отношението на всеки един от нас!“, подчерта кметът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).